SUGIHARA SPA centras ir kosmetikos parduotuvė PC "Akropolis"

SUGIHARA SPA centras ir kosmetikos parduotuvė PC "Akropolis"

01. Mar 2020, 12:34 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Su paskutine žiemos diena, kuri šiais metais ypatinga  (vasaris šiemet turi tą magiškąją 29- ą dieną), prasidėjo mano didysis pokyčių projektas. Jis greičiausiai ir nebūtų prasidėjęs nei šiais, nei kitais metais, jei ne Sugiharos dovanų kuponas, kurį padovanojo MK komanda.
Jau, taip sakant, niekur nesidėsi, kuponą tikrai panaudosi, tad kodėl gi nesiryžti tam, ko laukei ir  bijojai ilgą laiką.
Aišku, kilo mintis ir čia save apgauti - ai, kam man tuos plaukus tvarkyti. Juk tai ir nepigu, ir ne vienam kartui, eisiu pasidarysiu kokį manikiūrą ar veido kaukę... bet nuvijau tą kipšą nuo peties - "pala, seniai noriu pokyčių! Noriu naujos plaukų spalvos ir noriu naujos šukuosenos! Tad pirmyn!" Kitos moterys kažkaip taip nepergyvena dėl to. Nori, eina ir daro. O man vis  ir tingėjosi, ir baimė buvo: kaip iš tamsių plaukų ryžtis šviesesniems, o dar nauja šukuosena! O jei netiks?
Buvusios kirpyklų patirtys tikrai ne visada buvo pačios geriausios, gal todėl buvo daug baimių: kaip išsirinkti gerą įstaigą ir profesionalią ne tik kad kirpėją, bet ir kloristę. Juk patikiu savo matomiausią kūno dalį ?


Ir išsirinkau sau patogiausią Sugiharos filijalą Akropolyje. Man labai pasisekė, kad atsirado ir laisva vieta, ir kad patekau pas puikią meistrę Aušrinę Trimonienę, apie kurią turbūt derėtų papasakoti atskirai :)
Pirmiausia, konsultacija vyko telefonu. Pasakiau, ko noriu, pakalbėjau su meistre apie galimus variantus. Užsirezervavau pirmam kartui tris valandas laiko! Atrodo siaubingai daug, bet tai dar niekis palyginus su tuo, kiek dar ten praleisiu valandų per kitus kartus.
Pasirodo, nėra taip paprasta imti ir persidažyti. Ypač kai ilgus metus dažeisi plaukus pati su dažais iš parduotuvės.
Pirmasis mano vizitas buvo visų pirma informacinis. Mes aptarėme, kaip ir ką darysime, kokios priemonės ir kodėl bus naudojamos, kiek tai užtruks laiko, ir atlikome pirmąją procedūrą - pigmento išėmimą su rūgžtimi.


Šis būdas užtrunka ilgiau nei įprasti "staigūs" būdai ir neišgraužia plauko. Atvirkščiai, rūgžtis plaukui nekenkia, išvaro visas susikaupusias spalvų gamas iš plauko plokštelių. Bet efektas matosi jau po pirmojo karto. Plaukai pašviesėjo trimis tonais ir įgavo vario atspalvį. Kas man jau savaime gražu ir iš esmės galėčiau nieko nebedaryti.
Bet aš noriu eiti iki galo. Tad laukia dar viena pigmento išvedimo procedūra su rūgžtimi, tada stipresnio poveikio spalvos naikinimo procedūra, na tada jau dažymas, tonavimas ir kirpimas. Kardinaliai į blondinę nesikeisiu, bet atsinaujinsiu tai jau tikrai!
Kas man patiko atvykus į saloną, tai šiltas sutikimas, kavos puodelis ir atsargus ir kruopštus darbas, paaiškinant kiekvieną žingsnį. 

Aš uždavinėjau daug klausimų. Kas naudojama, kokį poveikį daro, kuo blogai iškarto šviesinti plauką agresyvia chemija. Na čia jau savaime aišku - plaukas ir galvos oda bus pažeisti.
Kažkada seniai, kitame salone mane perdažė per vieną atėjimą. Plaukus žemiau pečių nukirpo berniukiškai, nes paprasčiausiai plaukai sudegė... taigi, pasimokiau, kad geriau ilgiau ir brangiau, bet teisingai ir saugiai.
Pasiklausiau ir dėl plaukų dažymo namų sąlygomis. Meistrė sakė, kad "naminiai" dažai labai sunkiai "išsivalo", juos sunku perdažyti. Paprasčiausiai todėl, kad jie labai stiprūs. Ir tie reklaminiai triukai, kad jie neva neturi amonjako ir yra eko ar bio yra žmonių apgaudinėjimas. Ne amonjakas labiausiai kenkia. Taip, amonjakas pažeidžia plauką, atidaro jo plokšteles ir leidžia geriau įsiskverbti pigmentui. Bet baisiausias dalykas tokiuose dažuose yra metalo druskos jei tiksliai atsimenu pavadinimą. Jos per galvos odą patenka į mūsų organizmą ir jį nuodija. Įvairios priemaišos yra kenksmingos ir sukelia vėžį.
Profesionaliuose dažuose tokius kenksmingus priedus naudoti uždrausta, jie yra švelnesni, todėl visai kitaip "gulasi" ant plauko, lengva keisti atspalvius.
Mano atveju, plaukai yra labai nutamsinti, nes vėl ir vėl dažant juos įprastais dažais gaunamas vis tamsesnis atspalvis.
Kitas malonus dalykas, kad meistrė papasakojo apie kirpimus. Mano plaukai yra labai stori, linkę banguoti. Tad paprastas nukirpimas netinka. Reikia labai atsargiai parinkti šukuoseną su iškarpymais ir tinkama spalvine gama. Mano mėgstami kirpčiukai šiuo metu yra nukirpti neteisingai, labai sugriežtina veidą ir padaro jį kvadratinį. Tad taip išeina, kad buvę bandymai kirptis kirpyklose buvo nekokybiški. Kirpėjos nesivargino taisyti klaidų ir pasiūlyti labiau tinkančių variantų.
Kol kas esu labai patenkinta apsilankymu, paslaugų kokybe ir nuoširdžiu bendravimu.


Nuostabu ir tai, kad čia atliekama daug įvairių grožio procedūrų. Galima ne tik šukuoseną susitvarkyti, bet pasilepinti kaukėmis, jauninančiomis procedūromis, pasidaryti manikiūrą, makiažą.
Teikiamų paslaugų sąrašas tikrai nemažas:
Kirpykla
Depiliacija vašku, cukrumi
Manikiūras, pedikiūras
Nagų padengimas geliu
SHELLAC® lakavimas
Blakstienų priauginimas
Antakių formavimas ir dažymas ilgalaikiais Hena (chna) dažais
SPA programos
SPA veido ir kūno masažai
Purškiamas įdegis
Guinot TechniSPA liekninanti procedūra
Limfodrenažinė kompresinė terapija kojoms
Kūno puoselėjimo procedūros
Negyvosios jūros purvo terapija
Auskarų vėrimas į ausis ir bambą
Veido, kūno kosmetikos bei plaukų priežiūros priemonių parduotuvė

Tad tikrai, čia tikras moterų grožio kampelis!
Sekančiuose įrašuose būtinai papasakosiu apie savo pokyčius :)