Su sniego diena!

Su sniego diena!

21. Jan 2021, 14:10 picama picama

Taip taikiau parašyti šį straipsnį per tarptautinę sniego dieną! Ogi pasirodo, kad pražiopsojau- tokia diena minima sausio mėnesio trečią sekmadienį! Ir tikslas tokios dienos paminėjimo yra paskatinti žmones išeiti į lauką, pvz., sportuoti. Taip taip, ne tik vasarą gali būti smagu sportuoti lauke, bet ir viduržiemį! Jei pasisekė (va, kaip šiemet), galima išbandyti čiuožimą ant ledo ar slidinėjimą slidėmis, ledo ritulį, leistis rogutėmis nuo kalniuko ir panašiai, o jei nėra sniego (pernai jo nebuvo) irgi galima rasti veiklų lauke.

O mes šiemet tokią dieną paminėjome ne tik sportavimu lauke (rogutės nuo kalniuko daugiausiai džiaugsmo teikianti sporto šaka šiuo metu!), bet ir paragavome sniego deserto!!! Pamačiau internete ir net juoką sukėlė, bet visgi nutariau pabandyti! Vaikams labai patiko, o ir pagaminti super lengva- reikia švaraus sniego (naudojome iš savo terasos) ir kondensuoto pieno!

Dar išbandėme ir pilti verdantį vandenį, pavyko, bet nesužavėjo manęs.

Dar pabandėme piešti ant sniego. Kažkaip nelabai ant jo piešiasi. Nors vaikams dažai visada ir visokiais būdais patiekti patinka!

Dar pasigamome valgomų mini gniūžčių.

60 g kokoso drožlių,

20 g sviesto

100 g kondensuoto pieno.

Viską gerai sumaišyti ir pakaitinti.

Gavosi nedaug, bet užteko. 

Manau, tikrai smagiai pasidžiaugėme sniegu! Ir dar šią žiemą džiaugsimės. O šiandien sniegas jau limpa!!!! Darbar eisime į lauką nauja veikla užsiimti- sniego statinių statybomis!