Stalo žaidimas - MISTAKOS

Stalo žaidimas - MISTAKOS

05. Mar 2019, 14:08 Profesionali Mama Profesionali Mama

Nors jau ir pavasaris, vakarai dar ilgi ir vėsūs, todėl puikiai tinka šeimos stalo žaidimams.

Pavadinimas: MISTAKOS
Gamintojas: Trefl
Amžius: +5
Žaidėjai: 1-6
Žaidimo laikas: 10-30 min
Turinys: 32 plastikinės kėdės
Paskirtis: ugdo susikaupimą, loginį bei strateginį mąstymą ir smulkiąją motoriką
Kaina: ~13-15 Eur

Linksmas ir paprastas žaidimas - kėdes statyti viena ant kitos. Tinka žaisti visai šeimai, nes nėra sudėtingų skaičiavimų ir taisyklių - svarbu tik rankos miklumas. Žaidimą pradedantis žaidėjas pastato pirmąją kėdę ant stalo, o kiti paeiliui deda po vieną savo kėdę ant jos.

Štai čia ir yra visas žaidimo smagumas - kėdę ant jau pastatytų kėdžių konstrukcijos reikia padėti taip, kad ji nesiektų žemės ir nenukristų. Be to, kėdutės yra dviejų rūšių: plokščios ir apvalios. Plokščiomis reiktų "atsikratyti" pirmiausia, nes jos yra sunkesnės ir sunkiau "sukimba", na o apvalios yra lengvos, jas paprasčiau įkišti tarp kėdžių ir rečiau nukrenta.

Kai žaidimo pradžioje dalinsite kėdutes, atkreipkite į tai dėmesį. Trims žaidėjams pasidalinti lengviausia, nes galima pasidalinti tiesiog spalvomis, pavyzdžiui, vienam žaidėjui žalios, antram - mėlynos, o trečiam - raudonos. Jei žaidėjų ne trys, reikia stengtis abiejų rūšių kėdžių padalinti po lygiai.

Kai kėdžių bokštas nugriūna, visos nukritusios kėdės atitenka ėjimą atlikusiam žaidėjui. Laimi tas, kuris greičiausiai atsikrato visų kėdžių.

Mes turime senesnį šio žaidimo variantą, bet jau teko prekybos vietose matyti ir naująjį. Man jis pasirodė "mini" šio žaidimo versija, nes mažiau kėdučių - 24, gali žaisti 1-3 žaidėjai, o pačios kėdės įvairesnių formų.

Profesionali Mama Profesionali Mama 06. Mar 2019, 10:09

Tikrai taip 😀

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 05. Mar 2019, 19:14

Pirkau šitą žaidimą krikšto dukrai! Labai smagu 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 05. Mar 2019, 17:26

Kaip nerealiai smagu 😀