Stalo žaidimas: Kingdomino

Stalo žaidimas: Kingdomino

05. Oct 2020, 14:58 Kristina B. Kristina B.

Štai vėl iš bibliotekos paėmėme naują stalo žaidimą.Kingdomino esmė yra gautas korteles dėliojant domino proncipu sudėlioti savo karalystę. Po to skaičiuojami taškai ir daugiausia surinkęs laimi. Tinkamai jį žaisti gali jau pradinukas, bet dar tikrai ne pirmokas. Su pagalba jį pažaidžia net keturmetis, nes domino principas jam lengvai suprantamas, tačiau kai reikia skaičiuoti taškus, prireikia pagalbos. Pirmas pliusas, galime įtraukti ir įvairesnio amžiaus žaidėjus.

Taisyklės lengvai suprantamos ir aiškios. Kortelės paskirstomos pagal skaičius ant jų, pvz traukiamos trys kortelės ir vienam žaidėjui visada atiteks mažiausios vertės kortelė, kitam - vidutinės, trečiam - didžiausio skaičiaus kortelė. Taigi, antras riebus pliusas - vaikui galima patikėti tinkamai paskirstyti tas korteles ir jis lavins savo matematinį suvokimą savokose didesnis, mažesnis skaičius, skaičių pasiskirstymas aibėje. 

Kuomet prisireikia skaičiuoti taškus, praverčia daugybos lentelės mokėjimas (daugiausia iš dviejų, trijų) ir kelių dėmenų sudėtis. Vėlgi, trečias riebus pliusas. 

Žaidimas patiko, sukelia daugiau azarto ir labiau įtraukia nei anksčiau apžvelgtas. Yra gana trumpas, galima sužaisti ir per 10 minučių. 

Tikrai duočiau kokius 8/10 ar net daugiau, čia jau priklauso nuo vertinimo kriterijų.