Sportas namuose AR Sportas kompanijoje?

Sportas namuose AR Sportas kompanijoje?

13. Oct 2017, 10:17 DžiaugsmoPieva DžiaugsmoPieva

Sveikos, mamytės! 

Kaip sekasi šį vėsų drėgną rudenį išlaikyti motyvaciją rupintis savimi ir rasti laiko sportui? Atvirai sakau, man tikrai sunkiau nei vasarą, bet turint noro, jo pakankama tęsti sveiką gyvenimo būdą ištisus metus. Šis mano įrašas apie tai, kokį sporto tipą pasirinkti - ar sportuoti vienai su vaikučiu namuose, ar eiti į grupinius užsiėmimus. Abu variantus išbandžiau, tad pasidalinsiu savo trumpomis įžvalgomis.

SPORTAS NAMUOSE. Praėjus 6 sav. po gimdymo, kai gavau gydytojos leidimą grįžti į sportą, palengva pradėjau mankštintis namuose. Iš pradžių buvo labai paprasta sportuoti tada, kai mažylis miega, o pirmus mėnesius tai darydavo itin dažnai. Taigi visus "svarbesnius" darbus atidėdavau ir užsiimdavau savimi, tad skalbiniams, dulkėms, maisto gamybai tekdavo kantriai laukti savo valandos. Taip pat bandžiau sportuoti ir Dominykui būdraujant, buvo laikas (3-4 mėn. amžiaus) kai jam tikrai patiko ramiai gulėti gultuke ir žiūrėti, kaip mamytė sportuoja. Bet tie laikai baigėsi, vis dažniau pradėjo norėti ant rankų, tad mano viso kūno treniruotės tapo treniruotėmis kojoms, o rankos ir taip buvo visada įdarbintos. Treniruotė namuose labai geras būdas pajudėti, kai nėra laiko važiuoti, ruoštis ar su kuo palikti mažylį. Bėda ta, kad dažnai atėjus sunkiausiai treniruotės daliai mažylis pradeda vis daugiau dėmesio reikalauti ir treniruotė taip ir lieka tik mintyse.

20171013101310-70346.jpg

SPORTAS KOMPANIJOJE. Vis mažėjant motyvacijai sportuoti namuose, kilo idėja suburti visas mamas mano rajone, Balsiuose, į Sportuojančių mamyčių klubą, kuris jau turi nemažai narių! Turime patalpas, kur renkamės kiekvieną pirmadienį, trečiadienį, kad ir koks oras, kad ir kokia nuotaika bebūtų, kad ir kaip diena būtų praėjusi. Visada po treniruotės išeiname pasisėmusios gerų emocijų, pakelta galva ir įsitikinusios, kad nieko nėra neįveikiamo, kai lydi nuoširdus noras ir bendraminčiai.

Taigi aš esu už sportą kompanijoje, kur tave palaiko ir paskatina, kai sunku ar norisi sustoti. Tikiuosi ir jūs nepristingat motyvacijos rudenį leisti aktyviai! 

P.S. Net ir tada kai neinu sportuoti, dienos eigoje nejučia darau tiek įvairiausių pratimų su mažyliu, ar be jo, suvaikštau tiek žingsnių, kad vakare kartais tikrai vos pakeliu kojas ir sofa bent pusvalandukui tampa geriausiu draugu :)

Iki malonaus!