Spalvoti morengiukai

Spalvoti morengiukai

14. Aug 11:07 Mamatest Mamatest

Visada bijau juos kepti. Nes baisiai nedraugauju su kiaušinių baltymais ir būna, kad nepavyksta. 

O bet tačiau viskas atrodo gan paprasta. Imi ir plaki baltymus su cukraus pudra. 

Radau labai daug skirtingų receptų. Pasirodo, morengai gali būti gaminami minimum trimis skirtingais metodais. Skirsis jų tekstūra, trapumas ir tąsumas. Visus sudėtingus metodus mečiau lauk, nes nesinori ilgai terliotis ir gaminau standartiškai: 2 kiaušinių baltymai + cukraus pudra + citrinos sultys (1a.š.)

Cukraus pudros dėjau "iš akies", ragavau, kada jau bus kaip tik tas saldumas, kokio norisi. Svarbiausia dėti po truputį, paplakant po minimum minutę, kad būtinai ištirptų prieš tai dėtas kiekis. Berkite po šaukštą.

Citrinos sulčių pyliau jau pačioje pabaigoje ir paplakiau porą minučių. 

Tada dalinam turinį į dvi ar tris dalis ir dedam, jei norime, maistinių dažų. Aš vieną dalį plakinio palikau baltą, į kitą įmaišiau šiek tiek raudonų dažų. Moregiukai išėjo švelniai rožiniai. 

Tada masę dedame į konditerinį švirkštą ar maišelį, darome su norimu antgaliu mažus blynelius. 

Iš dviejų baltymų man išėjo standartinė skarda pilna morengų. 

Kepame apie valandą 95°c orkaitėje, tada išjungiame ir paliekame ten atvėsti. Viskas!

Šventei subėriau juos į vazą ir dar pamaišiau su spalvotais zefyriukais.

Tokius morengiukus dariau ir Luko pirmąjam gimtadieniui. Sudėjau juos į vaflines taureles ledams, supakavau į maišelius, perrišau kaspinėliais. Buvo puiki saldi dovanėlė svečiams. Jie ir stalą papuošė greta torto:)