Šonkauliukų kelmas

Šonkauliukų kelmas

12. Feb 2020, 23:47 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Neapsigaukite su pagrindine nuotrauka. Joje realus miško kelmas. Su sąmanomis, su kerpėmis. Ir tikrai atrodo, kad lauke pavasaris!

Tai nežinau, ar čia tas kelmas įkvėpė, ar tiesiog norėjosi kažko labai skanaus, bet netyčia gimė šonkauliukų kelmas!

Šonkauliukų kelmui reikės:

Juostos šonkauliukų (reikėtų aukštesnių)

Apie 600 g kiaulienos faršo

Morkos

Svogūno (didelio)

Saujos džiovintų arba šaldytų baravykų ( galima dėti ir pievagrybius)

Gabalėlio šaltai rūkytos šoninės

Bulvių (~6vnt)

Kiaušinio

Saujos špinatų

Gaminame paprastai:

Pasiruošiame faršą - pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną ( vieną, jei mažas, arba pusę didelio) su sutarkuota morka, atvėsus dedame į faršą, įmušame kiaušinį ( nebūtina), pasūdome, beriame juodųjų pipirų ir bet kokių norimų prieskonių ( aš naudojau Chmeli suneli). Atidedame į šoną.

Šonkauliukus irgi pasūdome, pabarstome pipirais ir norimais prieskoniais ( naudojau karamelinį mišinį mėsai iš www.saldukas.lt)

Pakepiname supjaustytą šoninę su svogūnu (likuse pusele), sudedame išmirkytus baravykus arba šviežius supjaustytus pievagrybius ir dar šiek tiek patroškiname. Pabaigoje dedame špinatus ir leidžiame jiems suminkštėti.

Nusilupame  bulves.

O dabar jau surenkame savo "kelmą". Iš šonkauliukų susukame žiedą - šulinį.

Sujungimą sutvirtiname iešmeliu arba aprišame šonkaulius siūlu, kad laikytų formą. Į šulinį sudedame faršą,  keptą šoninę.

Ant viršaus šulinuką "uždarome" bulvėmis.

Visą šitą konstrukciją uždengiame folija ir dedame į 180°C orkaitę maždaug 1,5 - 2 val. Po to nuimame foliją ir kepame tol, kol mėsa ir bulvės apskrus (~20 min).

Ir viskas! Traukiame kelmą iš orkaitės, pabarstome žalumynais ir skanaus! Man, deja, iešmeliai neatlaikė ir kelmas gavosi toks tikroviškai apgriuvęs :)