Štai išbandžiau dar vieną nuostabaus pyrago receptėlį, kuriuo noriu pasidalinti su Mamyčių klubu.
Reikės:
Tešlai:
250 g margarino
50 ml vandens
30 g kakavos miltelių
4 vnt. kiaušinių baltymų
400 g kvietinių miltų
370 g cukraus
4 vnt. kiaušinių trynių
11 g kepimo miltelių
1 pak. vanilinio cukraus.
Įdarui:
100 g sviesto
500 g varškės (9 proc. riebumo)
250 g cukraus pudros
4 vnt. kiaušinių
2 lašai vanilės esencijos (vietoj jos galima dėti vanilinį cukrų).
Papuošimui:
100 g juodojo šokolado (aš naudojau su apelsinų cukatomis)
cukraus pudros.
Paruošimas
Varškę pertrinkite su minkštu sviestu ir cukraus pudra, įmuškite kiaušinius, įlašinkite vanilės esencijos ir maišykite, kol masė taps vientisa, bet dar matysis varškės kruopelės.
{pic:1}
Į puodą dėkite margariną, pilkite vandenį ir šildykite nedidelėje kaitroje, kol margarinas ištirps. Cukrų, vanilinį cukrų sumaišykite su kakava, berkite į skystą margariną ir maišykite, kol ištirps cukrus ir neliks gumulėlių. Palikite atvėsti. Tada įmaišykite 4 kiaušinių trynius.
{pic:2}
{pic:3}
{pic:4}
Iki standžių putų išplakite keturių kiaušinių baltymus. Į ataušintą kakavos masę nuolat maišydami berkite miltus. Pabaigoje sudėkite plaktus baltymus ir tešlą gerai išmaišykite.
{pic:5}
{pic:6}
Kepimo skardą ištepkite sviestu, supilkite į ją šokoladinę tešlą, sukrėskite varškės masę. Varškės sluoksnis turi būti kepimo formos centre, o iš kraštų – šokoladinė tešla.
{pic:7}
Statykite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 50 – 60 minučių 180 laipsnių karščio orkaitėje.
{pic:8}
{pic:9}
Pyragui iškepus, atvėsiname ir apliejame tirpintu juodu šokoladu. Šokoladui apstingus, ant pyrago uždedame trafaretą ir apibarstome cukraus pudra.
{pic:10}
Skanaus!
Jurgita Pečiukonienė
😀
balsiukas😉
Ačiū Dovile 😉 buvau šią pati įkėlus, daugiau neužkrovė, o Dovilės prieš tai prašiau, kad sukeltų tai taip ir gavos, nes neperspėjau, kad jau šią įkėliau 😀 soriukas 😉
jo,tikrai\')
kas cia nutiko:]tokia foto grazi jau yra:]
turbūt be galo skanu😀ir vaizdelis labai šaunus!
taip ranka ir tiesiasi prie ekrano
Noriu siam savaitgaliui isbandyti issikepti ir jei "pirmas blynas" pavyks, tada Kaledoms kepsiu :-)
O varske siam pyragui geriau biri ar is pakeliu?
perziurejusi recepta,nusprendziau padaryti staigmena vyrui per KALEDAS...siaip visada kepu medudi,paprasta ir grieta...manau sis torciukas bus nuostabiai skanus...ispudzius ir pasisekimus parasysim po ragavimo😀))
Na,toks grozis negali buti neskanus...oi kaip noriu..niam niam.
Grazumelis...niam niam... 😀
vien pasiziurejus, jauciu skoni😀
manau kad labai skanus mmmmm😀ir grazus😀
mmmm sele seile ryja.......mmmmmm skanu.
mMmMm..... 😍 Ir seilės varvėt pradėjo 😃 Nuostabus tortelis !! 😀 😉
na cia tai visas tortas 😀
tai va kad ta varske visur👍man ir varskeciai,ir varskes apkepas ir varskes sureliai viskas skanu,apie piragus net nekalbu😀
Niaaaaam! 😀 koks grazus!
niam😉