SODO TURTAI - malonus atradimas

SODO TURTAI - malonus atradimas

21. Aug 2020, 22:09 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Nors SODO TURTAI ūkis savo kelią pradėjo gan seniai - 2001 metais, apie juos sužinojau tik dabar. Ir koks tai buvo nuostabus atradimas!

Labai dėkoju MK komandai ir Sodo Turtams už šią puikią pažintį. Turbūt dar nesu valgiusi skanesnių ir sveikesnių vaisinių juostelių. Gavome ragauti gervuogių juosteles ir jų kaip mat neliko! Mano vaikai šiaip kažkaip privengia visų tų natūralių skanėstų, jiems labiau prie širdies "tikri" saldumynai. Bet šias juosteles sutvarkė žaibiškai. Man teko vos pora, juk turėjau žinoti, apie ką rašau. O va tėčiui nepaliko nė vienos...

Man labai patiko! Ne, ne tai, kad tėčiui nepaliko.  Skonis! Tikrai skanios, be pridėtinio cukraus ( su medumi), iš natūralių uogų, be sintetinių dažiklių ir kvapų. Tik šiek tiek cukraus pudros ir natūralūs vaisių/uogų cukrūs. 

Užėjau į jų svetainę ir apstulbau, koks pasirinkimas! Įvairių vaisių ir uogų juostelės, obuolių ir kitokie sūriai, džiovinti vaisiai, džiovinti vaisiai su šokoladu, uogienės, sirupai, cukatai.

Dabar galvoju... na cukatai, tai jau turbūt rimtai standartiškai virti cukruje ar kaip jie ten gaminami. Bet žinote ką, jei jau rinktis iš saldumynų gausos, geriau tegu tai būna su meile ir atsidavimu užauginti Lietuvoje vaisiai ir uogos, kad ir su cukrumi, nei chemizuoti saldainiai su hidrintais riebalais, palmių aliejais ir daugybe E. Juk, galų gale, pati karts nuo karto uogienes verdu, ir su cukrumi gi!

Žodžiu, apsidžiaugiau, tik nuliūdino tai, kad kol kas bent jau neradau galimybės pirkti internetu tiesiai iš gamintojo. Nurodytos tik vietos, kur galima įsigyti, o norėtųsi turėti galimybę pirkti patogiau.  Va tokia aš išponėjus tinginė... 

mažasis ragautojas vis kartojo:"dar"