Kai nėra sniego, o jo labai labai norisi. Susigalvoji, kuo jį pakeisti... Šiomis sniego gniūžtėmis pasimėtyti nepavyks, bet su arbata ar kakava vakare prie spraksinčios žvakės bus puiku. O taip pat sudėti į gražų indą, jie gali pasitarnauti, kaip dovana.
Receptas iš Sezoninės virtuvės, sausainių advento kalendoriaus.
200 g sviesto
100 g cukraus
1 šaukštelio Santa Maria vanilinio cukraus
100 g kapotų graikinių riešutų
2,5 stiklinės miltų
žiupsnelio druskos
cukraus miltelių apibarstyti
Smulkiai kapotus riešutus sumaišykite su miltais ir žiupsneliu druskos.
Minkštą sviestą išplakite kartu su cukrumi iki purumo. Berkite vanilinį cukrų ir
sumaišytus sausuosius ingredientus. Užminkykite kietoką tešlą.
Tešlą, šaukštelio pagalba, padalinkite į vienodus rutuliukus, kuriuos iškočiokite
tarp rankų, kad būtų kuo gražesni ir guldykite ant kepimo popieriaus skardoje.
Kepkite įkaitintoje iki 175 laipsnių orkaitėje apie 12-13 minučių. Iškepusius
palikite kiek praaušti. Kol dar sausainiai šilti apvoliokite juos cukraus milteliuose,
kad jie priliptų ir pilnai padengtų dar šiltus sausainius. Laikomi sausai dėžutėje apie savaitę.