Skaistės blogas: kitoks knygos skaitymas :)

Skaistės blogas: kitoks knygos skaitymas :)

01. Aug 2017, 00:10 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Sveikos :)

Nusprendžiau papasakoti kaip mes skaitome knygas. Ypač, jei skaitom jau 100 kartų skaitytą knygą. Viena tokių Jauniaus Ąžuolo mėgiamų knygų yra apie visas abėcėlės raides. Būtent su šia knyga jis ir išmoko visas raideĺes, bet knygą iki šiol verčia ir verčia, o mes kaskart stengiamės atrasti kažką nauja, o ir paskirti jam šiokių tokių užduočių. Taip knyga tampa daug įdomesnė, o ir 101 kartą verčiant ji skamba vis kitaip :)
Formulė paprasta - pamirštam tekstą ir matom tik paveikslėlius. O iš jų, pokalbio metu ir kyla užduotys, pvz.:
- Ar šiame lape yra arkliukas? O kokios jis spalvos? Gal pameni kur matei tikrą arklį? O ar turi tokį arkliuką savo kambaryje? O kokius žaislus iš šio puslapio turi ir tu? 


Patikėkit, kol šiuos klausimus atsako ir dalinasi prisiminimais, laksto po kambarį kažko ieškodamas - praeina ir gera valanda, svarbu šnekėti ir išklausyti vaiką, drauge su juo pasinerti į paieškas ir t.t.

20170801000601-78121.jpg

- Kartais skaitom tikslingai pvz.: spalvomis ar raidėmis. Klausiu kokios spalvos yra berniuko batai? O ką dar matai tokios pat spalvos? Ar čia yra kasnors mėlyno? O gal žalio? Ar tavo kojinės tokios pat spalvos kaip ir mergaitės suknelė? ir t.t.

-Dažnai žaidžiame raidėmis, nes jam jos be galo patinka, jau mokosi skaityti tad darom tokius pratimus...Sakyk, kokia čia raidė? Taip čia B, o gal žinai žodį iš B raidės? O kokia raide prasideda žodis Mama? Ką iš M raidės matai knygoje? Ir pan.

Su tokiomis užduotimis labai atsiskleidžia vaiko gebėjimai, pati taip pamatau kiek daug jo galvelėje verda minčių, kiek daug jis jau moka :)

Tad jei ir jums norisi paįvairinti knygų skaitymą, pabandykite skaityti kiek kitaip :)

Skaistė, Raudonas balionėlis :)

saisai saisai 07. Aug 2017, 11:18

Galima ir su didesniais taip! Stabtelim dramatiškoje istorijos vietoje ir klausiam: ir kas tada nutiko, kaip manai? Ką jis ten pamatė? O kur piratai buvo? O ką tu darytum? Būna ir specialiai taip parašytų knygelių, kad vaikas lavintų savo kūrybinio problemų sprendimo įgūdžius 😀

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 01. Aug 2017, 17:07 Vytulka

Ačiū, jis tikrai šaunuolis 😀

Vytulka Vytulka 01. Aug 2017, 10:42

Šaunuolis Jaunius Ąźuolas

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 01. Aug 2017, 00:33 jaldija

Mhm, čia labiau mažiukams toks skaitymas 😃 Bet kaip ir sakot...anūkams bus idėjų 😃

jaldija jaldija 01. Aug 2017, 00:30

Kaip šauniai. Kartais paskaičius tokius šaunius blogus pasigailiu, kad neturiu kur pritaikyt 😀
Na nieko su anūkais, kada nors. 😀