ŠIMTMEČIO VAIKŲ VASAROS ŠVENTĖ

ŠIMTMEČIO VAIKŲ VASAROS ŠVENTĖ

12. Aug 2019, 17:38 Šimtmečio vaikas Šimtmečio vaikas

Šiuolaikinės mamos vaidmuo visuomenėje jau senokai pasikeitęs. Dabar jau nieko nebestebina, kad mamos, būdamos motinystės atostogose, sugeba nuveikti vis daugiau įdomios, kūrybingos veiklos, kur gali save realizuoti. 

Nuostabu, kad mamos vienijasi, veikia, palaiko ir įtraukia vienos kitas, taip prasideda naujos gražios draugystės, gimsta įdomūs projektai. 

Būtent taip užsimezgė trijų paprastų mamų ryšys, kuris išaugo į projektą, bendruomenę - Šimtmečio vaikas. Šios bendruomenės tikslas yra nuo mažų dienų rodyti vaikams pavyzdį, įtraukti juos į socialines veiklas , išmokyti atjautos. Mes organizuojame šventes su partnerių pagalba, o šventės dalyvius kviečiame  vietoje nemokamo renginio bilieto kainą aukoti tiems, kam to labiausiai reikia. Paskutinė tokio pobūdžio organizuota šventė "Šimtmečio vaikų vasara" buvo skirta paremti nuostabiai organizacijai - Mamu unija. Ir dabar, kai jau šventė praėjo, norime su visais garsiai pasidžiaugti, jog bendromis jėgomis pavyko surinkti net 885 eurus! Ar galite patikėti, kad visų prisidėjųsiųjų dėka kažkam įsižiebs viltis? Žodžiais neapsakomas jausmas, nes visi kartu mes juk kalnus galime nuversti! Mes organizuojame šventes ne tik tam, kad smagiai praleistume laiką, mūsų tikslas dovanoti šventes Jums, kad dovanotume viltį kažkam kitam.

Taigi liepos 25 dieną įvyko didelis ir gražus renginys dar gražesnėje vietoje - Margio Poilsiavietėje. Ši nuostabi vieta slepiasi Trakų rajone, kur Jūsų laukia neįprastas kupolas. Kupolas, kuriame rasite žaidimų kambarį ir daug erdvės aplink. Ten pat Jūsų laukia gražūs Margio vaizdai, pieva, ežeras, o svarbiausia, kad Jūsų ten visada laukia labai šilti šeimininkai, kuriems ir dėkojame už galimybę surengti šventę mūsų nuostabioms dalyvėms su mažaisiais. Šis renginys neįvyktų be Jų prisidėjimo! 

Nors ši vieta yra savaime graži, bet šventinės nuotaikos jai suteikė dekoratorės Dianos  iš Visos šventės papuošimai gėlėmis ir veliavelemis. Tuo tarpu organizatorių mažuosius vaikučius puošė APUO lininiai rūbeliai, kurie ne tik puikiai tiko karštą dieną, bet ir labai skoningai atrodė.

Ir visgi, kaip gera žinoti, jog tave supa žmonės palaikantys tavo mintį, maža to, nori prisidėti. Taigi negalime nepasidžiaugti ir nepaminėti, jog ši šventė neįvyktų be partnerių, kurie pasirūpino, kad paramos renginys būtų smagus, jaukus, skanus, patogus, bei įsimintinas. Kad mamytės ir tėveliai su mažyliais neliūdėtų, į šventę su linksma programa, muzika, šokiais, estafetėmis bei muilo burbulų fiesta atvyko du indėnai iš Personažai.lt Įsitraukė ir patys mažiausi ir patys vyriausi. Tuo tarpu kūrybingos veiklos mėgėjų laukė spalvingosios dirbtuvėlės su menininke Agne Andruškiene iš PINK DONKEY, kur buvo galima piešti ir teptukais ir pirštukais, seni drabužėliai virto meno kūriniais ir atgimė iš naujo. Dabar jau mamos turės prisiminimui spalvingus drabužius! Čia pat , kupole, išdidžiai puikavosi iš pažiūrų švelnus, bet galingas plakatas - fotosienelė. Jos šonus puošė linksmos puokštės iš balionų. Šis duetas tapo foto objektyvų taikiniu, visiems dalyviams knietėjo prie jo įsiamžinti. Džiaugiamės, kad bus gražių kadrų! 

Ne paslaptis, kad gamtoje ypatingai norisi… Taip, užkąsti! Mažyliai su tėveliais neliko alkani, galėjo ragauti įvairių užkandžių, sūrių pyragų, desertų bei sudalyvauti maisto degustacijoje, kurios neįmanoma pamiršti, nes užtepėlės tokios skanios ir jų tokia įvairovė susuko galvas, o gardi kava palaikė mamų bei tėvelių energijos atsargas. 

O kur, sakysit, įsitaisė renginio svečiai? Svečiai galėjo patogiai atsisėsti po medžiais ant sedmaišių. Nepamiršome mamoms pasiūlyti prigriebti pledukų, tad palei ežero krantą, ant pievutės, labai smagiai įsitaisė būrys mamų su vaikučiais. Tarp kitko, būtent čia, ant ežero kranto, vaikai turėjo galimybę įsiamžinti prie foto kampelių, skirtų berniukams ir mergaitėms, kuoriuos paruošė viena iš fotografių. Nuotraukos gavosi, lyg atvirutės. Mamos drąsiai galės jas įsirėminti. 

Čia pramogos nesibaigia, viso renginio metu vyko mini mugė, kurioje dalyviai galėjo atrasti sau naudingų ar smagių dalykų. Čia buvo siūloma paragauti bei įsigyti sveiko maistelio bei užkandžių mažiesiems šventės svečiams, mamos galėjo įsigyti kokybiškų japoniškų prekių, taip pat trumpam pasijusti princesėmis ir išbandyti įvairių grižio priemonių bei įsigyti jas už specialią kainą. Dalyviai buvo raginami atvykti su gėlių atributika, o kas jų neturėjo, galėjo pasirūpinti toje pačioje mugėje. 

Ir čia dar ne pabaiga, renginio rėmėjai paruošė visoms prisiregistravusioms dalyvėms dovanų bei prizų, tai tarsi padėka mamoms, kad prisidėjo prie gražaus, kilnaus tikslo. 

Dovanų maišeliai buvo tikrai įspūdingo turinio, mamos juose galėjo atrasti bei išbandyti: plaukų priežiūros priemonių, maistelio mažyliams, purškiamo magnio, mėginėlių veido odos grožiui puoselėti, aliejukų rinkinių, kurie tiek vasarai, tiek artėjančiam rudeniui pravers, priemonių gražioms mamų blakstienoms, preparatų sveikai žarnyno veiklai, papildų imuninei sistemai stiprinti, sveikuoliškų smoothies gėrimų, natūralaus medučio stiklainiukų, įvairių kvietimų ir nuolaidų tam tikroms paslaugoms, japoniškų sauskelnių, o kur dar pavieniai prizai aktyviausioms mamoms! 

Ir kaip gi šventė be sustabdytų akimirkų prisiminimui? Niekaip! Todėl šventės akimirkas įamžino profesionalūs fotografai. Nuotraukos viena už kitą gražesnės! Prisipažinsime, kad iš tokios gausos gražių nuotraukų net pasimeti, todėl jų bus daug! Smagu, kad ilgam turėsime gražius prisiminimus ir už tai dėkojame LiDu fotografija & fotostudija, Labas Lape photography bei Kate Rina photography

Džiaugiamės, kad mūsų šventėje apsilankė ir kitos aktyvios mamos, kurias mes irgi sekame. Šios moterys negailėjo gražių žodžių po renginio mums: "Kiek šiandien gražių nuotraukų pasidarėme su Jonu Margio Poilsiavietėje, o už nuostabų renginį, kuris ten vyko, labai dėkojam dar kartelį Šimtmečio vaikas! Tikrai kol kas pats geriausias renginys, kuriam buvom, o ir su oru labai pasisekė! Merginos, pasistengėt. " - įspūdžiais dalinosi tinklaraštininkė Giedrė Vainauskienė, žinoma kaip Nauja mama. 

Čia tariame vieną didelį AČIŪ kiekvienam prsidėjusiam, kad padėjo surengti tokią smagią, įsimintiną šventę, kiekvienam paaukojusiam ar kitaip palaikiusiam. Ir galbūt šio renginio dėka bus suteikta pagalba silpnesniam, o mes tikime, kad taip ir bus. 

Su meile, Šimtmečio vaikas.