Šimtmečio vaikas Kalėdinėje mados karštinėje

Šimtmečio vaikas Kalėdinėje mados karštinėje

10. Dec 2019, 13:29 Šimtmečio vaikas Šimtmečio vaikas

Ar mėgstate lankytis svečiuose? Mėgstate labiau kviesti, ar būti kviečiami? Įprastai į svečius kviečiame mes, arba atvykstame pačios, tačiau artėjant stebuklų metui, balto sniego ir gražiausių švenčių belaukiant, netikėtai sulaukėme labai gražaus pakvietimo iš Tavo mugė organizatorės dalyvauti su šimtmetinukais Kaune organizuojamoje Kalėdinėje mados karštinėje. 

„ Kadangi pati auginu 2018 metais gimusią dukrytę ir žinojau apie šimtmečio vaikus bei gražius darbus, kuriuos daro jų mamos, norėjosi iš arčiau susipažinti su jomis ir kartu nuveikti kažką smagaus.” - pasakojo „Tavo mugė” organizatorė Greta Daukšienė. 

Pasak Gretos, renginys "Kalėdinė mados karštinė" buvo organizuojamas tam, kad duotų startą stebuklingam Kalėdų laukimui. „ Norėjosi, kad šis renginys būtų ne tik didelė mugė, tačiau ir gausybė pramogų bei linksmybių visiems. Norėjosi šiuo renginiu suburti šeimas, draugus. ” - mintimis dalinosi G. Daukšienė. 

„ Mums, kaip Šimtmečio vaikas atstovėms buvo be galo smagu sulaukti pasiūlymo prisidėti prie tokios gražios šventės ir tapti jos dalimi. Visada malonu gauti pasiūlymą draugauti ar bendradarbiauti! Mus tiesiog, sužavėjo Gretos nuoširdumas, paprastumas, skleidžiamas pozityvas, idėjų gausa, todėl dirbti kartu buvo labai smagu!” - pasakojo Šimtmečio vaikas atstovė Aina Bartosevičienė. 

Renginys viešas, vyko Kauno Prekybos Centre Molas. Ten lankytojų laukė mugė, kurios metu buvo galima įsigyti daug įdomių, originalių rankų darbo gaminių ir ne tik už prieinamą kainą. Mažuosius pasitiko personažai su balionais, vyko įvairios dirbtuvėlės, šokiai, linksmybės, ropliukų varžybos ir dar daug smagių veiklų. Prie gražiosios eglutės laukė pats Kalėdų senelis, visi norintys galėjo su juo įsiamžinti. Kaip gi Kalėdos be dovanų! „Šimtmečio vaikas" merginos, buvo tarsi snieguolės, kurios padėjo Kalėdų seneliui džiuginti mažųjų mugės lankytojų širdeles dovanėlėmis, įsteigtomis nuostabiausių rėmėjų. Mamos žurnalas pasirūpino vaikų lavinimu ir dovanojo jiems puikias knygutes "Sena spinta" ir „Sena žaislų dėžė” . HiPP smaližiukus palepino sveikomis ir, žinoma, be galo skaniomis tyrelėmis. O Akvilė mineralinis vanduo pasirūpino, kad besisukdami mugės šurmulyje vaikai neištrokštų. Judriųjų šimtmetinukų akimirkas Kalėdinėje mados karštinėje įamžino Sart Photography

„Jeigu sekate mūsų veiklą, turbūt žinote, kad mūsų tikslas yra ne tik suburti mamas, organizuoti renginius, bet tuo pačiu padėti ir likimo nuskriaustiems žmonėms. Šios Kalėdinės mados karštinės metu, buvo palaikoma Kauno neišnešiotukų asociacija Padedu augti, todėl buvo labai gera tapti dalimi tokio gražaus ir prasmingo renginio” - pridūrė „Šimtmečio vaikas” atstovė Jolita Daunorienė. 

„ Man ir mano šeimai per  Kalėdas yra labai svarbu ne tik buvimas  kartu, bet ir gražūs bei geri darbai. Su vyru pagalvojome, kam šiuo renginiu galėtume padėti, kokiai socialinei grupei reikia pagalbos labiausiai. Žinoma, padėti reikia visiems tačiau, šį kartą nusprendėme, kad šiuo renginiu mėginsime pagelbėti patiems mažiausiems, tiems, kurie dar negali paprašyti pagalbos nors jos labai reikia. Todėl gimė idėja pasikviesti „Padedu augti” asociaciją ir kartu surengti soc. akciją „Neišnešiotukų Kalėdos”, kuria norėjome atkreipti visuomenės dėmesį į anksčiau laiko gimusius mažylius bei jų šeimas” - mintis tęsė G. Daukšienė. 

Norime padėkoti Gretai, kad mus pastebėjo ir mumis pasitikėjo. Be galo didelis AČIŪ tiems, kurie dalyvavote renginyje, džiuginote mus savo šypsenomis, gražiais žodžiais ir, beabejo, gerais darbais. Jūsų dėka mūsų "Šimtmečio vaikas" bendruomenė auga ir siekia naujų gražių tikslų.

Ačiū, kad esate!