Šeimos mėgstamiausi kibinai

Šeimos mėgstamiausi kibinai

18. Apr 2021, 18:10 raganeleskisenele raganeleskisenele

Šiandien meniu - kibinai. Kai planuoju juos gaminti, stengiuosi iš vakaro niekam nesakyti, nes kitaip tenka visą naktį klausytis urzgiančių, murmančių, burbančių pilvų. Visi juos mėgstame. Tiesa, man labiau patiktų su grybais arba kopūstais, bet bendraminčių randu nedaug, tad nugali mėsa. Net dukrytė, kuri šiuo metu veržiasi į vegetarų gretas, suvalgo porą "bumbumbų" (pyragėlių su mėsa).

Kibinų gamybos procesas turi du minusus. Pirmas - reikia laukti, kol atšals tešla. Aišku, būtų galima pasigaminti iš vakaro ir leisti jai nakvoti šaldytuve, bet ne visada taip pavyksta. Antras - jie labai greitai baigiasi, nepaisant to, kiek porcijų pagaminu. Bet pliusų kur kas daugiau: labai skanu, lengva pagaminti, galima pasirinkti norimą įdarą, smagu pinti kraštelius, išlieka puikaus skonio kitos dienos pusryčiams (jei pavyksta kokį pasislėpti). Ir... nukelia į Trakus, kur po mokymų su draugėmis ilgai ginčydavomės, kurioje kavinėje jie skaniausi. Tegyvuoja kibinai!

Jei sugalvosite paskanauti, o Trakai toli, kviečiu kepti kartu!

Į 500 gr. kvietinių miltų stambia tarka įtarkuojame 200 gr. šalto sviesto, įberiame druskos ir pirštais viską sutriname į trupinukus. Pamažu minkant (galima tiek rankomis, tiek kombainu) įmušame du kiaušinius, įdedame 200 gr. grietinės. Turi susiminkyti vientisa tešla, tokia truputį lipni. Ją dedame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve bent porai valandų.

Įdarą galima rinktis pagal savo skonį: faršas, pagardintas prieskoniais ir svogūnėliais, grybai, troškinti kopūstai, varškė su česnakėliu ar dar ką sugalvosite. Pasasakysiu, tik kad šiam kiekiui tešlos reikia bent pusės kilogramo mėsos, jei nenorėsite labai smarkiai užpildyti įdaru. Aš paprastai sudedu apie 750 gr.

Atšalusią tešlą, jei reikia, dar truputį pamiltuojame, kad nekibtų prie rankų ir pagrindo. Kočiojame nedidelius „blynukus“, dedame įdaro ir medituojame pindamos kraštelius. Arba tiesiog užspaudžiame šakute. Dėliojame į kepimo skardą, kiekviename kibinuke reikėtų padaryti skylutę pertekliniams riebaliukams ir garui išeiti. Visus aptepame paplaktu kiaušiniu, kad gražiau apskrustų. 180 laipsnių orkaitėje kepame apie 45 min. Skanaus!

Simonadub Simonadub 18. Apr 2021, 21:06

Kaip Skaniai ? reikes pamėginti