Sausainukai bučinukai ir... dinozaurai!

Sausainukai bučinukai ir... dinozaurai!

03. Apr 2020, 16:02 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Dabar, kaip niekad, daug noro kažką veikti namuose, nes lauke negali... 

Tai yra kartais blogis. Ypač, kai kalbame apie kažką veikimą virtuvėje! Sustorėsiu tikrai aš per šį karantiną!

Labai, labai norisi saldumynų! Tortų, pyragų, sausainių!

Taigi, ieškojau skanių ir lengvai pagaminamų sausainių, ir radau :) Bučinukai ?

Kadangi internete radau kelis skirtingus tešlos variantus, pasirinkau jų miksą ?
200 gr. varškės
100 gr. sviesto
200 gr. miltų
1 a.šaukštelis kepimo miltelių
1-2 šaukštai cukraus
 žiupsnelis druskos
cukraus, cinamono  (jų reikės formuojant sausainius)
Ir obuolienės, ar bet kokio džemo - čia jau mano asmeninis "patobulinimas".

Gaminome taip:
Varškę išsukome su druska ir cukrumi, tada supylėme išlydytą sviestą, vėl išmaišėme iki vientisos masės, subėrėme su kepimo milteliais prasijotus miltus. Tešlą valandai padėjome į šaldytuvą. Paskui reikėjo ją iškočioti kuo ploniau, kas mums na nelabai gavosi, bet visgi sausainukai išėjo skanūs, purūs ir gražūs.
Su stikline išspaudėm apskritimus, juos patepėm obuoliene, lenkėm per pusę, o tą pusę jau pagal originalų receptą barstėme cukrumi su cinamonu. Vėl lenkėm per pusę, gerai apspaudėm, ypač kampus ( kad kepant neišsiskleistų). Ant viršaus vėl barstėm cinamoną su cukrumu ( beje, jo bėriau ir po sausainiu - įprastai dugnai pas mane sudega, svyla, tai darant tokiu būdu jie tiesiog karamelizuojasi. 
Kepėm 190°C orkaitėje apie 15 minučių. Rekomenduojama 20, bet mūsiškiai jau po 15 parudavo ir apskrudo.
Nerealiai skanu!

Apie dinozaurus... tai gi aš dariau bučinukus, o sūnus tai norėjo dinozaurų.... beje, skoniu jie nieko nesiskyrė, tik obuoliene jų netepėme :)ų