Sausainiai su morkomis ir spanguolėmis

Sausainiai su morkomis ir spanguolėmis

05. Oct 23:36 jaldija jaldija

Greiti ir gan skanūs sausainukai. Nėra visiškai sveikuoliški, ber galima priskirti prie sveikesnių saldumynų.
Ir vėl naudosime rudenines gėrybes, šį kartą morkas.
Morkos - mūsų namuose daržovė numeris 1. Aišku skaniausios yra žalios. Jos valgomos ir kaip desertas ir kaip garnyras.
Ko gi prireikė mūsų sausainukams:
Pusantros stiklinės tarkuotų morkų
1 stiklinė džiovintų spanguolių
0,5 stiklinės cukraus
2 kiaušinių
Miltų pagal tirštumą maždaug 2 stiklinės.
1 šaukštelis kepimo miltelių, 1 šaukštelis vanilinio cukraus
galima dėti cinamono, aš dėjau prieskonių meduoliams.

Pagal turimą receptą dedamos razinos, bet pagalvojau, kad skonio stiprumui labiau tiks spanguolės, priduos rūgštelės. Ir tikrai neapsirikau.

Vietoj 1 stiklinės cukraus dėjau pusę ir tikrai saldumo netgi daugiau nei pakanka.
Spanguoles pamirkyti vandenyje.
Cukrų išplakti su cukrumi, dėti persijotus miltus, kepimo miltelius, prieskonius. Į gautą masę sudėti tarkuotas morkas ir išmirkintas bei nusunktas spanguoles.
Tešla turi gautis tiršta, kad eitų ją dėti su šaukštu į skardą ir nepasklistų.
Dėti  į skardas išklotas kepimo popieriumi, paliekant tarpus.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol paskrus.
Gaunasi tokie paplotėliai, bet aš juos supjausčiau vieno kąsnio sausainukais. Valgyt turi būt ne tik skanu, bet ir patogu, nusprendėme mes. 

Skanaus,