Salierų blyneliai

Salierų blyneliai

08. Feb 14:36 Mamatest Mamatest

Mano vaikai iš tos daugumos, kurie nemėgsta daržovių. Gal blynai bendrai paėmus nėra pats sveikiausias maistas, tačiau tai vienas iš būdų "apgauti" išrankius gurmanus ir paslėpti daržoves.

Tai šį kartą slėpiau saliero gumbą :)

Kad tas gumbas gerai pasislėptų, mums reikės:

1 nedidelio saliero gumbo,

1 svogūno

1 skiltelės česnako

1 stiklinės avižinių dribsnių

Natūralaus daržovių sultinio kubelio

1 kiaušinio

2 š. miltų.

Šiek tiek sviesto

Kaip gaminam?

Sultinio kubelį ištirpinam užvirusiame vandenyje (plius minus 1 litras), tada suberiame į sultinį avižinius dribsnius ir paliekame brinkti maždaug pusvalandžiui.

Kol dribsniai brinksta, smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką, juos iki auksinės spalvos pakepiname svieste. Sviestą maišiau su trupučiu aliejaus, kad nepridegtų. Tada į svogūnų masę suberiame stambiai sutarkuotą salierą ir šiek tiek patroškiname. Manyčiau, galima įdėti ir tarkuotos morkytės, bet nebūtina.

Paliekame šiek tiek atvėsti.

Vėl čiumpame dribsnius, nusunkiame vandenį, įmušame kiaušinį, sudedame patroškintą salierą, papipiriname ir pasūdome truputį, beriame miltus. Viską išmaišome ir kepame iki gražios auksinės spalvos. 

Skonis man pasirodė neįprastas, bet tikrai labai gardu. 

Patiekiame su grietine arba jogurtu :)