Natūraliai saldiems rutuliukams pagaminti sunaudojau rūpestingos močiūtės džiovintas slyvas, kriaušes, likusias geltonas razinas, datules ir saulėgrąžų sėklas. Visiška improvizacija, todėl kiek ir ko dėti gramais nepateiksiu. Galimi įvairūs variantai ir pagal tai kas liko jūsų spintelėse, ir pagal poreikius.
Visus turimus džiovintus vaisius išmirkiau. Galbūt datulės ir prarado dalį saldumo, bet jo pilnai pakako.
Tuomet viską sumaliau mėsmale. Gauta masė man pasirodė per skysta, tad į ją įbėriau kokoso drožlių. Jos sugėrė drėgmę ir tuomet jau puikiai pavyko padaryti ne itin didelius, vieno kąsnio rutuliukus.
Papuošimui dar apvoliojau kokosų drožlėse ir štai visiškai be pridėtinio saldumo rutuliukai. Dabar jie turėtų dar galutinai išdžiūti ir tuomet galima išlaikyti ilgesnį laiką. Žinoma jei išsilaikys, nes smaližių namuose nemažai. Tai jų patarimai kitą kartą gaminant įdėti šokolado arba cinamono, medaus. Manau tiktų ir riešutai.
Tikrai pabandykite paeksperimentuoti.
Ateityje tokie rutuliukai tikrai keliaus į vaikų užkandžių dėžutes, jiems patiko.
Skanaus.
super, išbandysime, ačiū?