'Rimta' vakarienė

'Rimta' vakarienė

22. Oct 20:39 Raudona braškė Raudona braškė

Kai už lango medžiai jau barsto paskutinius lapus, aplinka vis darosi niūresnė ir niūresnė, o vakarais už lango ūbauja rudeninis vėjas, užsinori kažko tokio šilto, jaukaus ir skanaus.

Šį vakarą gaminome stiprią, o kartu ir gausią rudeninių gėrybių vakarienę - jautienos troškinys su karštomis daržovėmis ir ryžiais.

Jautieną supjausčiau kubeliais ir viriau apie 2 val, kad mėsa taptų minkštutė. Mėsai suminkštėjus, supjausčiau keletą skiltelių česnako, įdėjau porą šaukštų grietinės, pagardinau mėsos prieskoniais ir sauja žalių smulkintų petražolių.

Šalia keptuvėje ant sviesto patroškinau supjaustytą svogūną, pomidorus, apvirtą brokolį ir paprikas. Daržoves kepant pagardinau žiupsneliu druskos.

Beliko tik išsivirti ryžių garnyrui. 

Kaip nekeista karštas daržoves gan noriai valgo ir sūnus. Tiesa pomidorus visgi išsirenka lauk :) 

Daržovių rekomenduoju ilgai nekepinti. Jos turi likti nesukritusios ir traškios.