Rekomenduoju neįprastą meilės romaną: Colleen Hoover "Mes dedame tašką"

Rekomenduoju neįprastą meilės romaną: Colleen Hoover "Mes dedame tašką"

05. Sep 2021, 23:58 floryte floryte

   Colleen Hoover romaną "Mes dedame tašką" paskaityti gavau iš kolegės. Ant viršelio parašyta:"geriausias 2016 metų Goodreads meilės romanas". "Goodreads" - Amerikos socialinis tinklas, buriantis knygų skaitytojus ir recenzuotojus.

   Sakyčiau, tai - netradicinis, neįprastas meilės romanas, kur kas daugiau, giliau nei meilės romanas. Jame viena iš svarbiausių temų - smurtas šeimoje. Itin gerai atskleista, ką išgyvena vaikas, matydamas vieno iš tėvų smurtą. Bet šis romanas ypatingai vertingas tuo, kad atskeidžia to vaiko, jau suaugusio, išgyvenimus, patiriant smurtą nuo mylimo žmogaus. Juk kone kiekvienas žmogus, matydamas kitus negerai, neteisingai besielgiant, dažniausiai pasmerkia tą žmogų, sakydamas, kad pats taip nesielgtų, viską pakeistų ir pan. Čia parodoma, kad nėra viskas taip paprasta. Tačiau - įmanoma. Nenoriu pasakoti turinio, tebūnie skaitantysis pats keliauja knygos puslapiais (357 psl.).

   Koks keistas sutapimas - jau antrą knygą iš eilės skaitau, kur gvildenama mintis, kad žmonės nėra vien geri, ar vien blogi. Tai parodoma ir šioje istorijoje. Ir dar - vienoje iš siužeto linijų nenusakomai gražiai pavaizduota dviejų jaunų žmonių draugystė, pasiaukojimas. O apie meilę?...Šioje knygoje parodyta net ne vieno, o keleto žmonių meilė. Kiekvieno jų meilė - kitokia. Įprasta, kad mylimųjų nenorime paleisti, norime juos prisirišti prie savęs, būti kartu, nes mums to reikia. O ko reikia antrai pusei?...Gal jis laimingesnis be tavęs?...O gal ir pats turi palikti mylimąjį, nes taip - geriau? Ši knyga - apie pasirinkimus: svarbius, sudėtingus, sunkius, apgalvotus, protingus.

   Romanas "Mes dedame tašką" - gilus, realistiškas, kur daug gilių problemų, tačiau kartu yra daug jausmo, nuoširdumo, lengvumo, romantikos, erotiškų meilės scenų. Na, toks, kaip briliantas, su daug nušlifuotų, žerinčių briaunų. 

   Gal todėl romane taip puikiai atskleistos socialinės šeimos problemos, nes knygos autorė savo karjerą pradėjo kaip socialinė darbuotoja, ir tik vėliau pasuko rašytojos keliu. Jos bestseleriai sulaukė didelės sėkmės ne tik Amerikoje, bet ir už jos ribų. Kartu su vyru ji įsteigė knygų užsakymo platformą "The Bookworm Box", o gautą pelną aukoja labdarai.

   Jei romaną reikėtų įvertinti dešimtbalėje sistemoje, išdrįsčiau net 9 balus skirti. Tikrai labai rekomenduoju. Iš anksto užjaučiu, susiruošusius skaityti, nes skaitant pamiršite, kad jau seniai laikas miegoti!