Receptų blogas: manų kruopų pyragas

Receptų blogas: manų kruopų pyragas

26. Jun 2015, 11:47 EElžbieta EElžbieta

Laba diena, Mamyčių klube!

Nusprendžiau prisijungti prie blogerių komandos ir dalinsiuosi savo išbandytais receptais.

Prisistatymo proga pristatau man netikėtą atradimą - pyragą iš manų kruopų. Draugai, ragavę šio pyrago, negalėjo atspėti šio paprasto produkto. Kviečiu išbandyti!

MANŲ KRUOPŲ PYRAGAS

Apačiai: 2 pakeliai šokoladinių sausainių (naudojau „Selga“), apie 140 g sviesto.

Viduriniam sluoksniui: 1 l pieno, 1 stiklinė manų košės, 200 g sviesto, 1 stiklinė cukraus, vanilinis cukrus.

Viršui: 1 pakelis persikų skonio želė, kelių persikų.

 

Naudojau stačiakampę formą 24x32 cm.

Padui sausainius reikia sutrupinti ir užpilti išlydytu sviestu. Išmaišiau, sudėjau ant naudojamos formos ir įdėjau į šaldytuvą (apie 30 min).

Kai apatinis sluoksnis bus sustingęs, galima pradėti gaminti vidurinį. Į puodą dėjau sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir įpylus pieno kaitinau. Kai pienas užvirs po truputį berti manų kruopas ir intensyviai maišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Paruošta masė bus tiršta, todėl reikia ją iš karto pilti ant pado. Pyragą puošiau kubeliais pjaustytais persikais ir žele, kurią reikia paruošti pagal rekomendacijas ant pakelio.

20150626124509-16285.jpg

Skanaus!

EElžbieta EElžbieta 26. Jun 2015, 14:10

Ir aš esu nekeptų pyragų ir tortų gerbėja 😀
Jeigu iš ryto pradėsite gaminti jį iš ryto, vakarui bus paruoštas. Užpilus vidurinį sluoksnį, nebūtina laikyti šaldytuve, bet galima kol pagaminsite ir šiek tiek pravės želė. Na, aišku jau užpilus žele reikėtų visą pyragą sugrąžinti į šaldytuvą 😀

26. Jun 2015, 13:38

Kaip gaiviai atrodo.. 😀

lina_baj lina_baj 26. Jun 2015, 13:24

O sudėjus tą vidurinį sluoksnį reikia palaikyt šaldytuve? Ar galima iš karto žele pilti? Skaniausias jis turbūt kitą dieną, kai viskas gerai sustingsta? 😀 Man patinka tokie pyragai, kai kepti nereikia 😀