Kai mano penkiametis juos pamatė, buvo tiek susižavėjęs. " Maam, kas čia dabar? Čia tikri?"
Pajuokavau, kas taip. Sakau, prigaudžiau raganų ir va pirštelius kepsim. Manim aišku nepatikėjo. Netikit turbūt ir jūs. Taigi, štai receptas:
Reikės:
250 g miltų
200 g sviesto
1 kiaušinio
Žiubsnelio druskos
Migdolo riekelių
Uogienės ( raudonos)
O gaminti labai paprasta: sviestą palaikome kambario temperatūroje, kad būtų minkštas, išsijojame miltus, įmušam kiaušinį, beriame druskos. Galima dėti ir cukraus arba medaus, tada jie bus skanesni. Maniškiai gavosi visai nesaldūs, todėl pateiksiu su raganų krauju - saldžiu padažu iš šokolado, sūrio kremo ir raudonų dažų.
Iškočiojame pagaliukus, šiek tiek paformuojame "sąnarius", įpjauname ties jais su peiliu, patepame užgiene arba maistiniais dažais.
Įspaudžiame į "nago" vietą migdolo plokštelę.
Kepame 180°C orkaitėje apie 15 min.
Ir skanios raganiškos puotos!