Prisnigo!!!

Prisnigo!!!

21. Jan 2020, 10:15 Raudona braškė Raudona braškė

Sausio 20 d. Pasaulinė sniego diena. Pernai tokiu pat metu su vaikais dūkome puriose pusnyse, o šiais metais žiema tenka 'grožėtis' prispaudus nosis prie aplyto lango ir stebėtis uraganinio vėjo blaškomo beržo lankstumu.
Liūdnoka...nes mažoji pernai buvo dar visai kūdikis, tad sneigeliu pasidžiaugti negalėjo, o šiais metais jo nė nematė. Rogės rūdyja rūsyje. Tad pasinaudojome internete rasta idėja ir jei žiema mums 'nepagamino' sniego, jį pasigaminome patys.
Sniegui reikėjo:

  • Krakmolo
  • Skutimosi putų
  • Dėžės sniegelio gamybai

  • Dar reikės geros nuotaikos ir kelių nebijančių išsiterlioti rankelių

Na o sniego gamyba itin paprasta. Į dėžę supilame krakmolą

Tuomet purškiame skutimosi putas. Skaičiau kad tinka ir bet kuris kūno losjonas. Krakmolas sudrėksta ir sukimba neprasčiau nei su putomis.
Jei daryčiau antrą kartą, bandyčiau ieškoti kiek įmanoma mažiau kvepiančių skutimosi putų, nes mūsų sniegas išėjo gan aromatingas, kvepėjo visi namai.
Na ir belieka linksmiausia dalis - maišyti, minkyti, tapšnoti ir gaminti sniego gniužtes iš netirpstančio ir visai nešalto sniego, nebijant persišaldyti.
Mūsu mažoji sesutė iš pradžiu nepatikliai stebėjusi visą šią makalyne, galiausiai išdryso ir pati sniegelį paliesti. Va tada tai prasidėjo :D
Kadangi mažajai apsiriboti minkymu dėžėje nepavyko, sniego 'prisnigo' ne tik po visą kambarį, bet ir į rūbus, galvą, pėdkelnes ir ausis :D
Buvo linksma ;)

 

jaldija jaldija 21. Jan 2020, 17:16

Labai šaunu ?
Mes irgi senį besmegenį iš tokio sniego esam lipdę ?