Pradinukų abėcėlė

Pradinukų abėcėlė

29. Feb 2020, 23:56 irmantaite irmantaite

Ką šiuo metu skaitote, mamos?

Įdomių  knygų tiek daug, o laiko skaityti tiek maža. Manau ne viena mūsų taip pagalvojo. Nors žvelgiant aplinkui man net atrodo, kad skaityti knygas tapo madinga. Bet tebūnie ta skaitymo mada išlieka ilgam. Kaip ir naudingos knygos pasiekia kuo platesnį skaitytojų ratą.

O man šiuo metu labai aktuali, įdomi ir įvairias situacijas paaiškinanti knyga yra edukologės dr. Austėjos Landsbergienės „Pradinukų abėcėlė tėvams ir mokytojams“. Ši knyga didelė, stora, lyg skaitinys visam gyvenimui. Na, bent jau aktuali kol vaikai yra 6-11 metų amžiaus. Ir aš dar visos tos knygos neperskaičiau. Nes kas atualiausia šios dienos problemai, neaiškumui, tai imi ir atsiverti tą temą. Nuo įprastos knygos ji  skiriasi tuo, kad turi specialius iškirtimus patogiam abėcėlės vartymui.

Knyga kaip enciklopedija, kiekviena abėcėlės raidė atspindi temą. Tarkim L- laimingas vaikas; laisvalaikis

K - kritinis mąstymas; konkurencija; konfliktai

B- baimės; bendravimas; būreliai

I - intymumas; interneto saugumas

ir taip ties kiekviena raide rasime aktualių temų auginant pradinukus. O dar knygoje džiugina išspausdintos vaikų mintys. Jos tokios taiklios, aiškios, žavinčios.

Man ši knyga labai patiko, juolab nuo rugsėjo namuose bus jau du pradinukai. Tai knyga bus kaip ramstis ieškant atsakymų. 

 

 

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 02. Mar 2020, 13:56

Turiu ir aš šią knygą. Toookia rimta enciklopedija tėvams. Skaitau po truputį pagal aktualią temą