Pinigų muziejus Vilniuje aplankytas!

Pinigų muziejus Vilniuje aplankytas!

30. Jul 2021, 14:15 picama picama

Jau senokai buvome pinigų muziejuje, tad su vaikais nutarėme jį apžiūrėti. Ir tikrai apsidžiaugėme- ne tik sužinojome ir išbandėme naujų dalykų, bet dar gavome daugybę dovanų!

Nuvykę sužinojome, kad jau vyksta ekskursija ir buvom paraginti prisijungti, tad vos spėjom ateiti gavom pasidaryti dovaną- knygos skirtuką!

Keistas mechanizmas - reikia sukti ratą, kad plaktukas trenktų ir padarytų vieno skatiko įspaudą ant skirtuko!

Tuomet pasimatavome savo kainą- kokia būtų mūsų kaina pinigais, jei mes būtume auksiniai, sidabriniai ir platininiai šiose šalyse: Japonijoje, JAV ir Europoje. Tereikia atsistoti ant specialių svarstyklių ir palaukti.

(čia kaina mano ir dukrytės)

Ant grindų pats didžiausias skaičius- gugolas (vienetas su šimtu nulių!)

Kitame kambaryje iš buvusių pinigų, litų, 1 cento monetų pastatyta  piramidė! Beje įrašyta į pasaulio Gineso rekordų knygą!

Tuos pinigus paaukojo patys žmonės, statė ne tik darbuotojai, bet ir savanoriai. Užtruko 15 dienų! Panaudojo kiek daugiau, nei 1 mln. centų!

Štai pirmieji pinigai! Tikrai taip, kaip ir atrodo: grūdai, gintaras bei kriauklės.

Lietuviški ilgieji

Šiais laikais mes panašius žetonus naudojame auto plovyklose!

 

Daugybė eksponatų! Net ir dabar naudojamų eurų.

Įdomi interaktyvi veikla su viso pasaulio valstybėmis ir jų valiutomis

 tereikia įrašyti norimos šalies pavadinimą ir ji pasirodo ekrane- matoma jos vieta pasaulyje, pačios valstybės kontūrai, bei geografinė/ politinė informacija, pvz., koks jos plotas, kiek gyventojų, kokia politinė santvarka, kokia valiuta.

Arba galima ištraukti stalčių- jame įsijungia šviesa ir stalčiuje matoma tos šalies valiuta, o ekrane pasirodo visa kita informacija.

Dar galima dalyvauti viktorinoje ir, atsakius teisingai bent į 30 proc. klausimų, atsispausdinti pinigą su savo nuotrauka! Nors darbuotoja pasiūlo tokį pinigą gauti ir neatsakinėjant į klausimus, vyresnėlis surizikuoja ir laimi prizą savarankiškai! Tad gauname keletą savo pinigų!

Išeiname laimingi ir su daugybe prizų! Ačiū, tikrai įdomus muziejus!