Pažintis su varlėmis

Pažintis su varlėmis

09. Oct 16:09 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Na labai jau atsiprašau už tokią akiplėšišką nuotrauką su... varliena... Bet bent jau kai fotografavau, tos varlyčių šlaunelės pasirodė man labai simpatiškos.

O ir skonis jų gan savotiškas. Kažkuo primena vištieną, tik su krevečių prieskoniu.

Internete radau begalę įvairių receptų, bet pagaminau turbūt vieną lengviausių.

Šlauneles porą valandų mirkome piene, kad mėsa suminkštėtų, paskui kojeles padruskiname, papiriname, apvoliojame miltuose ir apkepiname svieste. 

Padažas taip pat sviestinis. Ištirpiname sviestuką, pasūdome, papiriname.

Pakepiname sutarkuotą arba smulkiai supjaustytą česnaką (250 g šlaunelių užteks poros galvučių). Į pabaigą įspaudžiame šaukstelį citrinos ir beremiame saują smulkintų petražolių.  Pakaitiname minutę-dvi ir viskas. 

Dabar galvoju, kad reikėtų skiesti su pienu, nes grynas sviestas man per riebus.

Bet bendrai tikrai visai skanu. Rekomenduojama patiekti su česnakiniais skrebučiais.