Pavasaris lėkštėje

Pavasaris lėkštėje

20. Apr 11:35 Gintarep Gintarep

Dievinu pavasarį, nes jis kupinas džiaugsmo ir vitaminų. Šį kartą noriu pristatyti mūsų firminę dilgėlių sriubą.
Mums reikės lygiomis dalimis dilgėlių ir garšvų.

Rinkti reikia tiek, kiek ketiname virti. Jei tikimės pusės puodo sriubos, tai reikės pilno žalių žolių (nepjaustytų). Perrenku ir užmerkiu šaltu vandeniu iki valandos laiko. Išplaunu, nuvarvinu ir supjaustau su keramikiniu peiliu. Kuo smulkiau, tuo geriau. Supilu ant išvirtų (pjaustytų) bulvių sriubos. Paverdu 5 min., įberiu druskos. Šiek tiek pravėsus įdedu grietinės (1 dubenėliui 1 šaukštas grietinės), dar kažkiek pravėsiname ir valgome.
Pirmo karantino metu manėme, kad bus kaip Ispanijoje (galima bus tik su šuniu išeiti, jį pavedžioti), tai atsinešiau iš laukų dilgėlių ir jas auginau lyg gėles. Šįmet labai patogu, niekur nereikia lėkti, galima iš kiemo parsinešti. Tad ir toliau dilgėlė, bus mums gėlė. 

Foto dukrelės, kurioje optinė apgaulė-žiedelis šalpusnio, lapai dilgėlės. Abu-vaistažolės. 

Dar pernai  žibučių krūmelių iš miško su dukrele parsinešėme. Žibučių žiedeliai mums teikia daug džiaugsmo. 

 

Gintarep Gintarep 20. Apr 15:21

Daug kas manęs klausia: dėl ko laikau užmerktas vandenyje? O gi dėl to, kad per tą laiką iškeliauja sraigelės, jei tokių būna (mažutės, tai nesimato), o vanduo tinka laistyti gėlytes, jokie amarai nepuls.