Paprasti sausainiai arba naikiname pernykštę uogienę

Paprasti sausainiai arba naikiname pernykštę uogienę

27. Jun 13:45 ikke ikke

Kadangi jau prasidėjo uogų metas ir turbūt kaip kasmet teks virti naują uogienę, o sandėliuke pernykštės tebestovi keli stiklainiukai, nusprendėme su vaikais išsikepti štai tokių paprastų sausainių.

Juolab kad receptas super duper paprastutis :)  Aš naudojau juodųjų serbentų uogienę bei obuolienę.

Mums prireikė:

120 g. šalto sviesto

250 g. kvietinių miltų

1 a.š. kepimo miltelių

200 g. cukraus

2 kiaušinių

apie 300 ml uogienės (priklausomai kiek dėsite).

Taigi, iš pradžių burokine tarka sutarkuojame sviestą, sudedame cukrų ir gerai išminkome tarp pirštų. Gumuliukų gali likti. Mušame kiaušinius, vėl išmaišome. Tuomet suberiame miltus bei kepimo miltelius ir viską gerai suminkome, kol tešla nebelips prie rankų. Jeigu aplinkybės leidžia, tešlą galime įdėti kokiam pusvalandukui į šaldytuvą, bus kiek standesnė.

Tuomet imamės kočiojimo. Iškočiojame lakštą bei su stiklinaite įspaudžiame apskritimus. Dedame uogienę ir užlankstome galus.

Gerai užlankstyti tikrai labai svarbu, nes uogienė lengvai gali išbėgti. Taip pat svarbu, kad uogienė nebūtų labai skysta. Sausainius kepame apie 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai pagelsta. Skanaus (ir nesvarbu, kad vaikai kiek išsitepa žandus :D)!