Panna Cotta su žele ir įvairiomis uogomis

Panna Cotta su žele ir įvairiomis uogomis

26. Jul 10:23 kodelcia kodelcia

Labas!

Vasara įsibėgėjus, tad uogyčių pilni sodai ir daržai. O kai jų gausa, noris pasigaminti iš jų ką nors ypatinga.  Sesers dėka atradau ir išbandžiau gaminti Panna Cotta. Desertas nors ir kaloringas, bet gardus! Papuoš ir šventinį stalą.

Jai pagaminti reikės:

  • Grietinėlės 200 ml
  • Pieno 100 ml
  • Cukraus 80 g
  • Želatinos 1,5 a. š.
  • Vanilės
  • Mėgstamo skonio želė pakelis (naudojau kivi ir apelsinų)
  • Įvairių uogų (serbentų, vyšnių ir kt.)

Pirmiausia želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti (apie 10 min.). Grietinėlę, pieną, cukrų bei vanilę pakaitinti iki užvirimo. Tuomet nuimti nuo ugnies, sudėti želatiną ir išmaišyti, kad ištirptų. Supilstyti į norimo dydžio indelius ar stiklines. Svarbiausia, palikite kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų, o vėliau sudėkite į šaldytuvą 2–3 val., kad sustingtų.

Vėliau paruoškite želę, kaip nurodyta ant pakelio, ir, kai sustings panna cotta ant jos supilkite paruoštą ir jau truputį atvėsusią želę. Ant viršaus uždėkite turimų uogų (dėjau ir keletą mėtos lapelių) ir dėkite į šaldytuvą, kad želė sluoksnis sustingtų.

Skanaus!