Keptas pankolis visai skanus dalykas, bent jau man patiko daug labiau nei cukinijos ar baklažanai.
O receptas labai paprastas. Pankolio šakniavaisius apverdame apie penkias minutes, o tada supjaustome maždaug centimetro griežinėliais.
Juos pasūdome, papipiriname, merkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame džiūvėsėliuose.
Sudedame į skardą, apšlakstome aliejumi ir kepame kol gražiai apskrus 180° orkaitėje. Maždaug 15 minučių.
Pateikiame su norimu padažu, galima valgyti vienus arba kaip garnyrą prie mėsos.
Na va su tokiais dalykais ir vaikais visada nesuderinamumai ?
Oi, labai mėstu pankolius! Tik aš paprastai su kitom daržovėm suprieskoniuoju su aliejum ir skardoj kepu- be džiuvėsių. Vaikai, kaip visada, tokių dalykų nevalgo!