Omletas iš bulvių

Omletas iš bulvių

04. Mar 00:12 Gintarep Gintarep

Reikėjo :
8 didelių kiaušinių;
700 g bulvių;
2 svogūnų;
stiklinės alyvuogių aliejaus;
šiek tiek druskos.

Gaminimas:
Kiaušinius išplakėme su trupučiu druskos iki lengvų putų. 

Bulves nuskutus, supjaustėme riekelėmis. Svogūnus supjaustėme pusžiedžiais.

Bulves ir svogūnus skrudinome įkaitintame aliejuje iki kol bulvės apskrus, bus minkštos. Apie 20-25 min.

Bulves ir svogūnus nukošėme nuo aliejaus. 

Keptas bulves ir svogūnus sumaišėme su plaktais kiaušiniais. Palikome pastovėti 5-10 min.

Švarioje keptuvėje įkaitinome truputį aliejaus ir supylėme kiaušinių bei bulvių mišinį. Kepėme vis švelniai papurtydami keptuvę ir mentelę „apvesdami“ aplink tortilijos kraštus iki kol tortilija įgaus formą ir sutvirtės, tačiau jos viršus tebebus skystokas. Kepti reikia atviroje keptuvėje, apie 6 min. Kepimo pabaigoje sumažinome karštį. 

Tortiliją apvertėme prie keptuvės priglaudę lėkštę. Nuo lėkštės apverstą tortiliją atsargiai įstumėme į keptuvę su dar trupučiu aliejaus. Kepėme vėl vis truputį papurtydami keptuvę iki kol tortilija visiškai sutvirtės. Kepėme dar apie 4 min.

Iškeptą tortiliją vėl apvertėme. Pravėsinome kokias  5 min., ir  supjaustėme.

jaldija jaldija 04. Mar 10:18

Kaip skaniai atrodo 👍