Jau beveik tradicija tapo rudenio laikotarpiu kepti obuolių pyragą.
Mums reikėjo:
150 g. miltų
2 kiaušinių
2 šaukštų grietinės
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
50 g. cinamoninio cukraus
50 g. rudo cukraus
0,5 pakelio kepimo miltelių
2 obuolių
druskos žiupsnelio
Cukrų (rudą ir cinamoninį) išplakė dukrelė su kiaušiniais (apie 5 min.),
įpylė aliejaus 2 šaukštus (1 paliko skardai patepti), kepimo miltelius, druską, viską gerai išmaišė. Vėliau po truputį dėjo miltus ir maišė. Viską išmaišiusi paliko 30 min. ramybės būsenai.
Per tą laiką galima nusilupti obuolius.
Į išteptą aliejumi skardą 0,5 mašės supylė, ant viršaus sudėjo supjaustytus obuolius,
juos apipylė likusia mase.
Dėjo į 160 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepė 40 min. su uždengtu dangčiu, o 10 min. nuėmus dangtį.
Gavosi taip.
Gavosi tikrai skanus, net neliko ką neštis į mokyklą.