Pats obuolių sezonas, šių rudens gėrybių netrūksta. Todėl galima ekspermentuoti ir išbandyti naujus receptus.
Taip kilo mintis pamėginti pasigaminti obuolių džiovinukų. Interneto platybėse patarimų netrūksta, jais ir vadovavausi.
Prireikė maždaug 3 kilogramų obuolių ir stiklinės norimo sirupo.
Recepte buvo minimas svarainių sirupas, bet aš naudojau vyšnių sirupą.
Obuolius nulupti ir supjaustyti mažais gabalėliais, kad lengviau suvirtų.
Užpylus sirupu, virti, kad suminkštėtų.
Šiek tiek pravėsusią obuolienę reikia sublenderiuoti iki vientisos masės ir vėl virti ant silpnos ugnies, kol gerokai sutirštėja.
Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotas skardas, maždaug pusės centimetro sluoksniu.
Džiovinti ilgai, maždaug 10 valandų pravertoje orkaitėje, įkaitintoje iki 50 - 70 laipsnių.
Pjaustyti juostelėmis, ar gabalėliais.
Juostelėmis tik pabandymui susukau, o šiaip tai pjausčiau mažais gabalėliais. Patogiau ir smagiau taip valgyti.
Skonis labai puikus.
Vyšnių sirupo naudojimas pasiteisino, nes suteikė ir gražią spalvą.
Puikiai atstoja saldainiukus.
Jei norite komentuoti, turite prisijungti