Nuodėmingai skanus ir pragariškai riebus sūrio pyragas

Nuodėmingai skanus ir pragariškai riebus sūrio pyragas

20. Jul 2019, 15:33 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Tiesą sakant, kalorijų niekada neskaičiuoju ir net nenumanau, kiek jų yra šiame pyrage, bet sprendžiant iš sudedamųjų dalių - iki mėnulio ir atgal užteks :)

Bet na taip norėjosi kažko tokio lengvos tekstūros, tirpstančio burnoje, puraus ir švelnaus! 

Taigi, mums reikės:

Kreminis sūris- 400 g

Želatina - 13 g

Cukrus - 80 g

Grietinėlė - 300 g

Mascarpone sūris - 300 g

Originale dar ir geltoni maistiniai dažai.

Aš dar pasidariau padą iš sutrupintų sausainių ir sviesto ( du pakeliai sausainių gaidelis - 360 g. Arba bet kokių jūsų mėgstamų. 200 g ištirpinto  sviesto).

Patiko šis receptas tuo, kad visus ingredientus iškart vienas po kito plakant  blenderiu arba plaktuvu sudedame į masę. Nereikia atskirai plakti grietinėlės ( nors gal tada jis būtų dar puresnis). Tačiau man su grietinėle būna problemų, tad toks variantas tiko idealiai. Tinginių tortas tiesiog!

Ir viskas. Masę užpilame ant sausainių pado ir mažiausiai 3 valandas šaldome.

P.S. nepamirškit teisingai išbrinkint želatinos. Maždaug šaukštui granulių reikia 50-60 ml šalto vandens. Tada pakaitiname garų vonelėje, kad granulės ištirptų, bet neleidžiame užvirti. 

Iš pradžių įmaišome želatiną į atskirus porą šaukštų kremo, o tada sudedame į jau į bendrą masę (taip geriau pasiskirstys). Želatiną pilame dar šiltą, bet ne karštą, nes sušoks į gumulus, jei kremas vėsus, bet ir ne šaltą, nes neišsimaišys tolygiai.

O dabar  originali pyrago idėja, kurią nusižiūrėjau instagrame tastyjapan paskyroje - pyragas - sūris!

Pado jame nėra. Tiesiog kremas. Pyragą vietomis išskobiame su vaisių rutuliukams formuoti skirtu šaukšteliu, taip padarydamos sūrio "skylutes", o geltoni dažai padės pyragui būti panašesniam į tikrą sūrį.

Jei rengiate kokį "peliukų gimtadienį" ar teminį vakarėlį, manau visai smagi idėja!

Nuotraukas pasiskolinau iš instagramo :) 

Tik įspėjimas - instagrame receptai dažnai sutrumpinami, praleidžiant kartais vos ne esminius žingsnius, nuo kurių priklauso, ar pavyks patiekalas. Tai dar patariu pagooglinti pilną įrašą ar receptą. 

Gintarep Gintarep 25. Jul 2019, 19:13

Oi, kaip užsimaniau ?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 22. Jul 2019, 15:23

? o taip! Miltų čia mažai 😀 na ir agurkų vasarą netrūksta 😀 gal todėl net mano mama neprieštaravo dėl didesnio gabalėlio, nors šiaip labai žiūri, ką valgo 😀

Profesionali Mama Profesionali Mama 22. Jul 2019, 11:30

Nesutiksiu, kad jis labai nesveikas – juk tiek mažai miltų ???

floryte floryte 21. Jul 2019, 23:17

Oho! Išties nuodėmingas! Bet jei po jo savaitę minti vien agurkais ir cukinijomis, tai gal ir nuodėmė ne tokia sunki pasidaro?... :-))