Nr.3. Vasaros iššūkis #paragauk

Nr.3. Vasaros iššūkis #paragauk

19. Aug 2020, 15:06 vaidlina vaidlina

Kaip jau minėjau praėjusiame bloge, šįkart ragausime šventinių ,,vofelių". Jie buvo gaminami Mažojoje Lietuvoje. 

Mums reikės:

150 g margarino;

125 g cukraus;

trupučio druskos;

3 sutrintų migdolų;

3 kiaušinių;

125 g kvietinių miltų;

75 g krakmolo;

pusės šaukštelio kepimo miltelių;

4 šaukštai rūgščios grietinės.

Margariną, cukrų ir prieskonius išplakti iki putų. Kiaušinių trynius, kepimo miltelius, miltus, krakmolą, grietinę sumaišyti ir sudėti į margarino masę. Kiaušinių baltymus išplakti iki putų, atsargiai sudėti į tešlą ir iškepti ,,vofelius".

Labai labai gardu! Tikrai rekomenduojame! 

P.S. kitąkart ragausime aukštaitiško patiekalo. 

Gal kas galite rekomenduoti suvalkietiško patiekalo receptą, kurį galėtume išbandyti su šeima.