Kaip jau minėjau praėjusiame bloge, šįkart ragausime šventinių ,,vofelių". Jie buvo gaminami Mažojoje Lietuvoje.
Mums reikės:
150 g margarino;
125 g cukraus;
trupučio druskos;
3 sutrintų migdolų;
3 kiaušinių;
125 g kvietinių miltų;
75 g krakmolo;
pusės šaukštelio kepimo miltelių;
4 šaukštai rūgščios grietinės.
Margariną, cukrų ir prieskonius išplakti iki putų. Kiaušinių trynius, kepimo miltelius, miltus, krakmolą, grietinę sumaišyti ir sudėti į margarino masę. Kiaušinių baltymus išplakti iki putų, atsargiai sudėti į tešlą ir iškepti ,,vofelius".
Labai labai gardu! Tikrai rekomenduojame!
P.S. kitąkart ragausime aukštaitiško patiekalo.
Gal kas galite rekomenduoti suvalkietiško patiekalo receptą, kurį galėtume išbandyti su šeima.