Jau minėjau praėjusią savaitę, jog kitąkart ragausime dzūkiško patiekalo.
Dzūkijoje kepamos dvi ,,babkos": dzūkiška ir grikinė. Mes pasirinkome grikinę (nes tai kaip pyragas). Na ką, pasiraitojome rankoves ir kibome į darbą. Pirmiausia susimalėme su kavamale grikių kruopas - juk tam kepiniui reikia ne bet kokių miltų, o grikių.
Dubenyje išsukome 2 kiaušinius su 50 g cukraus. Reikia sukti juos tol, kol pabals. Tada išlydome 100 g sviesto ir supilame į kiaušinių ir cukraus plakinį. Išmaišome. Tada dedame 2 šaukštus grietinės, įpilame 200 ml kefyro ir iš lėto supilti persijotus grikių miltus. ,,Nugesiname" sodą 100 ml kefyre ir supilti į tešlą.
Tešlą sukti mediniu šaukštu, kad joje atsirastų oro. Paruošta tešla turėtų būti grietinės tirštumo.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 45-60 minučių.
Mano šeimai nelabai patiko. Gal kažką ne taip dariau..
Kitą savaitę ragausime laaabai skanų patiekalą iš Mažosios Lietuvos.
?