Naujas muziejus Šiauliuose "Baltų kelias"

Naujas muziejus Šiauliuose "Baltų kelias"

28. Jul 2021, 07:43 picama picama

2020 m. Šiauliuose buvo atidarytas naujas muziejus "Baltų kelias"- Vilniaus g. 213 (buvusio "Žiburio" knygyno patalpose). Vienintelis toks visoje Lietuvoje, pasakojantis apie Baltų gentis ir jų istoriją. O koks jis šviesus ir saulėtas -saulės motyvai interjere pasirinkti neatsitiktinai mat saulė yra ir baltiškas simbolis, o Šiauliai- tai juk Saulės miestas!

Muziejus nemokamas, o mus pradžiugino ir nustebino pateikiamos informacijos gausa ir išsamumu bei interaktyvių veiklų įvairumu bei kiekiu:

- visas Baltų genčių medis vienoje vietoje bei teritorija, kurioje jie gyveno

- įdomiai pateikta informacija apie baltų naudotus daiktus su jų aprašymais- reikia ant tinkamo langelio užkabinti jį uždengiančią lentelę arba atversti lentelę, arba ištraukti stalčiuką. Taip pat informacijos galima pasiklausyti per ausines

- šalia žaidimas, kokia profesija tau tiktų, jei būtum baltas, 

- dar vienas interaktyvus žaidimas, apie baltų naudotus arba nenaudotus daiktus

- keletas dėlionių

- bei keletas eksponatų

- ir visas interaktyvus kambarys su liečiamomis sienomis apie konkrečias baltų gentis: kuršius, žemaičius, aukštaičius, sėlius, latgalius, lietuvius ir kt. (palietus, piešinys tampa spalvotas).

Tikrai vertas dėmesio muziejus- ir dėl žinių, ir dėl įdomių veiklų vaikams. Taip pat jame galima įsigyti suvenyrų (sagių, pakabukų ir pan.) susijusių su baltų simbolika. O savo FB sienoje įkėlus nuotrauką ir su grotažymėmis parašius #baltukelias galima dalyvauti konkurse ir kas savaitę laimėti prizų.

floryte floryte 30. Jul 2021, 00:28

Na super! Reikės ir mums ten nukeliauti!