Naminiai džiūvėseliai - biscotti

Naminiai džiūvėseliai - biscotti

30. Aug 08:00 ikke ikke

Sveiki,

Norime pasidalinti labai paprastu ir greitu skanėstu, kai norisi ko nors saldaus, bet nesinori pirkti ar ilgai rymoti virtuvėje. Mūsų namuose tokiu desertu tapo naminiai džiūvėsėliai, dar vadinami biscotti. Jiems dažniausiai užtenka namuose visada turimų produktų.

Taigi, pagrindinei masei mums reikia:

 3 vnt. kiaušinių, 120 g. cukraus, 300 g. miltų bei 1 a.šaukštelio kepimo miltelių.

Kiaušinius gerai išmaišome su cukrumi, tuomet beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Masę jau turime, beliko priedai!

Apie priedus galima kalbėti ilgai ir nuobodžiai, vieniems labai patinka migdolai ir spanguolės, kitiems pistacijos ir razinos, tretiems užtenka žemės riešutų, dar kitiems tiesiog aguonų ar šokolado gabaliukų. Mūsų tradiciniai būna gana nebrangus variantas - žemės riešutai ir razinos, taip pat pamėgome su aguonomis (šie kažkuo primena pirktinius). Taigi, maišome priedus į pagrindinę tešlą ir orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Formuojame 2 pailgus kepaliukus ir šauname į įkaitusią orkaitę. Kepame apie 20 minučių, tuomet išimame, supjaustome riekelėmis ir dedame dar 20 minučių, tik orkaitės kaitrą mažiname iki 100 laipsnių, kad džiūvėsėliai džiūtų.

Turime visą lėkštę džiūvėsėlių, valio! Skanaus!