Naminiai Barni meškučiai

Naminiai Barni meškučiai

03. Sep 2020, 14:29 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Ruduo - tai toks metas, kai norisi arbatos, šilto pledo ir gražaus ramaus vakaro jaukiai įsitaiaisius ant sofutės. 

Gal dar ne dabar, bet kai labiau atvės, tai jau tikrai! 

Tačiau, na, vien arbatos bus mažoka. Reikėtų kažko skanaus. Gal obuolių pyrago, gal saldainuko... arba, kas liečia vaikus, meškučio. Sveikuoliško meškučio, o ne to Barnio iš parduotuvės. 

Imame stiklinę migdolų miltų, vieną vištos arba keturis putpelės kiaušinius, 100g tirpinto sviesto, du šaukštus grietinės, arbatinį šaukštelį sodos ir šlakelį acto. Vietoj cukraus naudojau stevia lašus. Kažkur 6-7 lašiukai.

Kiaušinį išplakame su stevia lašais, galite įberti ir truputį druskos, bet nebūtina. Tada įmaišome grietinę, tirpintą sviestą, sudedame miltus ir vėl gerai išmaišome. Į mišinį dedame actu nugesintą sodą. Jei nepatinka soda arba galvojate, jog jausis actas, galite į miltus įberti šaukštelį kepimo miltelių.

Jei masė gaunasi labai tiršta, galite praskiesti šlakeliu pieno. Ji turi būti grietinės tirštumo, lengvai porcijuojama šaukštu.

Formelių riebalais netepu, nes tešloje ir taip yra sviesto, užpildau formeles ne iki pat viršaus. Juk jos dar "paaugs".

Kepame 180°C orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Galite pasitikrinti su pagaliuku.

Šį kartą įdėjau į naminį "Barnį" truputį baltojo šokolado, ir niekam neįtikau išskyrus vyresnėlį. Vyrui šokolado per mažai, mažasis apgraužė tas dalis, kur nebuvo šokolado, tai kitą sykį jei jau darysiu sveikuoliškus keksiukus, tai be jokių pridėtinių nesąmonių :)

 

JulijaGlad JulijaGlad 05. Sep 2020, 21:34

Kokie faini meškučiai gavosi 😀

jaldija jaldija 03. Sep 2020, 21:37

puikūs skanėstukai ?