Namai jau kvepia Velykomis. Velykinis tortas...

Namai jau kvepia Velykomis. Velykinis tortas...

23. Apr 2019, 02:28 jaldija jaldija

Na ir dar vienas mūsų šeimos skanėstas torčiukas su varške.Tai irgi gan nesudėtingas gaminys. Mūsų valgytojams svarbiausia tai, kad nebūtų pernelyg saldu, ir , kad nebūtų daug kremo.
Šis kepinys būtent ir atitinka šiuos pageidavimus.O ir pagaminimas nėra sudėtingas.
Biskvito gaminimas.
2 kiaušiniai
2 valg. šaukštai cukraus
50 ml. rapsų aliejaus
100 g. išsijotų miltų
pusė arbatinio šaukštelio kepimo miltelių/
Įkaitinkite orkaitę iki 160C laipsnių temperatūros. Kepimo skardos (25x35 cm) dugną išklokite kepimo popieriumi.
Visi ingredientai biskvitiniam pagrindui turi būti kambario temperatūros! Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus plakite (geriausia plakikliu), kol susidarys putos. Tada po šaukštą dėkite cukrų, nuolat plakdami, ir kitą šaukštą dėkite mažiausiai po 1–2 minučių plakimo, arba kol prieš tai buvusi porcija cukraus visiškai ištirps. Plakite, kol gausite labai standžias putas. Tada dėkite po vieną trynį, nuolat toliau plakdami. Pilkite labai plona srovele aliejų, nesustodami plakti. Pačioje pabaigoje atsargiai (geriausia silikonine mentele) įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kol ingredientai susijungs. Masę supilkite į paruoštą kepimo skardą, išlygindami paviršių.
Kepkite biskvitą apie 15–20 min. arba kol gražiai pagels. Išimkite iš orkaitės, visiškai atvėsinkite.

Viršutinė torto dalis.
500 g pertrintos varškės
500 g. maskarponės sūrio
200 ml. 36 proc. atšaldytos grietinėlės
3 valg. šaukštai citrinos sulčių
1 pakelis citrininės želė
5 valg. šaukštai cukraus pudros
konservuotų persikų arba abrikosų
3 arb. šaukšteliai želatinos.
Citrininę želę ištirpinkite 200 ml šilto vandens ir visiškai atvėsinkite, kartkartėmis pamaišydami, kad želė ne visiškai sustingtų, o tik sutirštėtų.
Elektriniu maišytuvu (plakikliu) gerai sumaišykite trintą varškę su maskarponės sūriu), tada suberkite cukraus pudrą ir supilkite grietinėlę, toliau plakite tol, kol masė ims tirštėti. Pabaigoje supilkite stingstančią citrininę želę ir citrinos sultis bei viską gerai sumaišykite. Šia mase padenkite biskvito sluoksnį ir išlyginkite paviršių.
Ant varškės sluoksnio išdėliokite abrikosų puseles, perpjauta puse į apačią, jas šiek tiek įspausdami į varškės masę.
Želatiną ištirpinkite keliuose šaukštuose karšto vandens ir palikite išbrinkti. Užkaiskite mažame inde želatiną ir pakaitinkite, kol ji visiškai ištirps.  Tada sumaišykite su kambario temperatūros konservuotų abrikosų skysčiu iš konservų indelio. Užpilkite šia mase visą pyrago pagrindą ir palikite sustingti.

Gintarep Gintarep 23. Apr 2019, 12:53

Oi, kaip skaniai atrodo...