Mūsų Šv. Valentino scenarijus

Mūsų Šv. Valentino scenarijus

14. Feb 11:30 Gintarep Gintarep

Valentino dienai labai tinka šie riestainiai.

Mums jie labai patinka, nes gaunasi greitai, skanu ir riestainio vidurių kas net savaime gaunasi širdelės formos, o jei specialiai paformioji - net nekyla abejonių, kad tai širdelė.

Receptas. Jį gavome ir bandėme vienos virtualios pamokėlės-renginio metu. 


Naminiai riestainiai arba beigeliai
Produktai 8 riestainiams:
·       500 g miltų,
·       30 g mielių arba 1,5 arbatinio šaukštelio sausų mielių,
·       200 ml šilto vandens (maišant tešlą gali dar prireikti apie 40-60 ml),
·       3 valgomieji šaukštai  aliejaus,
·       pusė arbatinio šaukštelio druskos,
·       1,5 valgomojo šaukšto cukraus,
·       1 kiaušinis patepimui.
Skystis riestainių apvirimui:
·       1 litras vandens,
·       2 šaukštai medaus,
·       1 arbatinis šaukštelis sodos,
·       1 arbatinis šaukštelis druskos.
Mieles užpilkite 50 ml vandens, įberkite cukraus ir palaikykite šiltai, kol pakils. Maišykite miltus su druska ir šiltu vandeniu, supilkite pakilusias mieles ir aliejų. Gerai suminkykite tešlą, duokite jai pakilti. Išimkite iš dubens, padalinkite tešlą į 8 vienodo dydžio gabaliukus. Iš kiekvieno gabaliuko suformuokite rutuliuką ir jį lengvai suplokite. Tada nykščiu ir smiliumi formuokite riestainį – įspauskite viduryje skylę ir ją praplėskite lengvai sukdami riestainį aplink. Sudėkite riestainius ant lengvai aliejumi patepto kepimo popieriaus lakšto, uždenkite rankšluosčiu. Keptuvėje aukštais kraštais (arba plačiame puode) užvirkite vandenį. Kai vanduo užvirs – dėkite riestainius į vandenį. Svarbu, kad jie virdami nesusigrūstų. Virkite po minutę kiekvieną. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, lengvai pateptu aliejumi. Ant jos sudėkite iš vandens išimtus riestainius. Suvilgykite riestainio viršų kiaušinio plakiniu ir barstykite norimais priedais. Pabarstymui galite naudoti įvairias sėklas (moliūgų, sezamų, aguonų) ir smulkintus riešutus. Kepkite riestainius  200°-220° C laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, kol taps gelsvai rusvi. Išėmę iš orkaitės iškeptus riestainius šiek tiek atvėsinkite, perpjaukite pusiau. Tepkite minkštuoju sūriu ar sviestu, pateikite su lašiša, virtais kiaušiniais, humusu, baltu sūriu ar uogiene.
Skanaus!

Dar vaikas pasidarė dekoraciją, kuri tiks ir Valentino dienai, o šiek tiek patobulinus - Vasario 16. 


O čia mūsų žvakidė. Siūlau išbandyti: šonelis, kuriuo tarkuojame burokų, nutaikius tinkamą kampą, meta širdelės formos šešėlius.

Dar belieka pasileisti mėgiamą muziką ir tampa Rojumi. 

Išlaidų 0,o nuotaikos lyg už milijoną. Laimė šalia, tik ją reikia pagauti ir puoselėti. 

Tad mylėkime ir būkime mylimos. 

 

jaldija jaldija 14. Feb 22:25

❤❤❤

kodelcia kodelcia 14. Feb 18:48

Simonadub Simonadub 14. Feb 18:41

Gintarep aš , kad ir pakeičiu bet vistike ištaiso klaidas .

Gintarep Gintarep 14. Feb 11:37

Oi, kiek klaidų.... Mamytės, ką darote, kad telefonas pats netaisytų?