ŠIANDIEN, 11 val. - pokalbis su psichologe "Moters-vyro santykiai po gimdymo". Rašyk savo klausimą!

ŠIANDIEN, 11 val. - pokalbis su psichologe "Moters-vyro santykiai po gimdymo". Rašyk savo klausimą!

30. Jun 2014, 12:05 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Padarėme pertrauką ir vėl tęsiame mūsų pirmadieninius virtualius pokalbius. Primename, kad prasidėjus savaitei Mamyčių klubo portale vyksta tiesioginės (online) konsultacijos - nuo 11 iki 13 valandos įvairiomis temomis konsultuoja psichologė Vika Aniulienė.

20140516124722-68295.jpg

Šio pirmadienio tema

Moters ir vyro santykiai po gimdymo: kas ir kaip keičiasi

Kaip vyksta online konsultacija?

-Nuo 11 valandos iki 13 val. psichologės galite tiesiogiai klausti jus dominančius klausimus.

-Klausimus šia tema galite rašyti komentaruose po šiuo straipsniu JAU DABAR! Juos visus psichologė matys ir pradės atsakinėti pirmadienį, birželio 30 d., 11 val.

Jei norite asmeninės psichologės konsultacijos:

vika.aniuliene@gmail.com
865449445

Dėmesio!

Vienai įdomiausio klausimo autorei ar tiesiog aktyviausiai mamai padovanosime Huggies drėgnų servetėlių pakuotę!

 20140626190312-43265.jpg

RAŠYK KLAUSIMĄ JAU DABAR!

30. Jun 2014, 13:35 Mamytė Anita

Taip! Bet iš pradžių labai sunku susidėliot teisingai prioritetus 😀

30. Jun 2014, 13:33 Zylutee

Taip ir pasakyt, kad reikia pakeisti aplinką, atitrūkt tam, kad pailsėtumėt. Vadinkit tai kaip norit: savanaudiškumu, egoistiškumu, bet tam, kad dirbt kiekvienas turi būt pailsėjęs. Ir džiugu kai žmogus žino ko jam reikia.

30. Jun 2014, 13:08 vikapsi

Kai pagaliau priėjau tą lūžio tašką, tada tik tikrai pradėjau džiaugtis motinyste 😍 Vietoj tos piktos, nusivariusios nuo kojų žmonos, vyras mato laimingą, žaidžiančią jau su vaiku, o ne su šluota po namus...Atsirado noras keliauti visiems kartu, atsirado laiko tai planuoti. Tokia egoiste man tikrai patika būti ir kalta nesijaučiu. Vaikai ne vien moterų reikalas 😃

30. Jun 2014, 12:58 Mamytė Anita

Čia svarbiausias lūžio taškas 😀 kuo greičiau mama supras, kad reikia galvot apie save ir būt egoiste, kuo greičiau supras jaip tai daryti: instrukcijomis kiekvieną kartą prireikus, tuo greičiau atsivers tėvystės džiaugsmai.

30. Jun 2014, 12:55 vikapsi

Oi aš tikrai ne kaip priekaištą turėjau omenyje 😀 Labai ačiū Jums už skirtą asmeninį laiką 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 30. Jun 2014, 12:55

Labai ačiū psichologei, kad atranda laiko ir Mamyčių klubui skirti laiko 😀 Jei turite klausimų, dar galite klausti tol, kol Vika galės atsakinėti (pusę valandos galima pridėtim manau - iki maždaug 13.30), o aš artėjant konsultacijai į pabaigą noriu įteikti Huggies drėgnų servetėlių pakuotę vienai iš jūsų - tai Milanos mama! Iki kitų gražių pokalbių!

30. Jun 2014, 12:54 Mamytė Anita

Šiandien vakare tikrai atsakysiu 😀

30. Jun 2014, 12:54 Mamytė Anita

Pas juos niekas nesikeičia išskyrus moterį, su kuria gyvena, visa buitis ir rutina, seksualinis gyvenimas ir dar atsiranda vienas žmogus kuriam reikia skirti dėmesį ir dalintis. Žodžiu išesmės viskas keičiasi ir jų gyvenime 😀

30. Jun 2014, 12:50 Milanosmama

Dėl poros santykių:
Viskas yra normalu ir priimtina santykiuose kol tai yra priimtina visoms santykiuose esančioms pusėms ir niekam nekelia skausmo ar cizinės žalos. Na, kitų pavydas ,yra jų reikalas. Pavydi reiškias yra ko 😀

30. Jun 2014, 12:50

Pirmus mėnesius irgi bandžiau vaidint tą supermamą, ko pasekoje visiškai išsekau ir išdurnėjau 😃 Gerai, kad turiu supratingą vyrą, kuris išsigandęs mano būsenos, pradėjo keltis vaiko pamaitint mišinuku naktį. Esu jam baisiausiai dėkinga už tai...Daug greičiau grįžau į vėžias, o ir vyras, kuris seniau į vaiką žiūrėjo kaip į "daiktą" atrado ryšį su mažyliu. O šiaip tikrai reikia pabūt egoistei ir paprašyt išplaut indus, grindis, pagamint valgyt, kad ir sumuštinius temoka...Nėra vien moteriškų darbų ir vien vyriškų. Reikia dalintis. Sunkiausia yra prašinėti, nes kažkodėl vyrai nėra tokie kaip mes, kad patys matytų, ką reikia padaryt, ne visada pastebi kada tos pagalbos reikia...

30. Jun 2014, 12:47 Milanosmama

Taip, bet kuriam žmogui galima įsteigti bet ką. Ypatingai jei tai daro pasitikėjimą turintis žmogus ir ypatingai jei tas žmogus kuriam teigiama yra nestabilus emociškai.
JEI NORIT IŠLAIKYT DRAUGYSTĘ VADOVAUKITĖS TAISYKLE IR VISI JUMS ARTIMI TURI JOS LAIKYTIS: KAD IR KAS BŪTŲ JOKŲAIS BŪDAIS NEGALIMA NIEKO BLOGO SAKYT ANT KITO ŽMOGAUS:
*TĖVŲ
*VAIKŲ
*VYRO
VISADA TIK IŠKLAUSYT!

30. Jun 2014, 12:44 astripaprika

Aš parašiau elektroniniu paštu ir man buvo mielai atsakyta bei vis laukiu dar vieno atsakymo ☺

30. Jun 2014, 12:41 Zylutee

Viskam savas laikas, vieniems lėčiau, kitiems greičiau viskas ateina. Pajunkit vyra į pagalbą sau. T.y pėdų ar nugaros masažas, išplauti indai, padžiauti skalbiniai. Ištiesų iki 3 metų vaikui reikia tik vieno žmogaus. Vyrui suteikit laiko susipažint su nauju žmogum.

30. Jun 2014, 12:36 Zylutee

Dėl to kad žmonės linkę vertint KITUS, lygint save, savo šeimą, savo vaikus su kitais. Tik pasitikintys savimi žmonės to nedaro.
Pirmiausiai ką galit atsakyt ir nutildyt mokytojus: "man to visai nereikia, kai reikės išmoks" arba "bet yra kitų vietų kur jis yra nepamainomas. Jis nuostabus vyras".
kalbų visada bus. Svarbu kaip jūs jaučiatės dėl to, niekam kitam neprivalot aiškintis ir įrodinėt kažko.

30. Jun 2014, 12:23 Zylutee

Oi čia labai kar šta tema. Mano vaikams 8 ir 5 metai. Vyresnysis pradėjo miegot atskirai prieš metus, o jaunėlis dar vis miega kartu. Visko teko girdėt. Bet man taip buvo geriausias sprendimas.
Kiekviena šeima turi teisę ir pasirenka kaip auklėt ir migdyt, ir miegot. Ir niekas kitas nežino kas yra geriausia kitam.
Dėl seksualinių dqlykų tokio absurdo dar netekę girdėt. Dėl poros santykių, sutinku , kad miegojimas tryse tikrai paveikųa seksualinį poros gyvenimą, bet tai taip pat išsprendžiama. Dėl santykių šeimoje tai ar žinojote, kad japonų kartos miega tame pačiame kambaryje? Seneliai, tėvai, vaikai ir anūkai... ir visai ne dėl ekonominių priežasčių. Jie tiki, kad taip šeima išlieka tvirta. Ištiesų tuose mrqštuose ypatingai tvirtas ryšys ir ypatinga pagarba kitam šeimžs nariui.

30. Jun 2014, 12:19

Vis kalbam apie moters problemas po gimdymo. O kaip vyrai? Kas jiems pasikeičia po gimdymo? Ką jie jaučia? Kaip keičiasi jų požiūris į savo pagimdžiusias moteris?

30. Jun 2014, 12:13 Milanosmama

Jei maitinat- visko gali būti. Jei ne - moters organizmas atsistatinėja ilgai ir gali būt "liekamieji hormoniniai reiškiniai".
Jei pati jaučiate jog nuomonė keičiasi kardinaliai tai taip ir pasakykit vyrui: aš jaučiu, kad galiu pakeisti nuomonę kartais labai greitai. Tai tu mano žkdžius priimk rimtai tik tuo atveju, jei aš savo nuomonės nekeisiu 2 savaites. Bet niekada man neprieštarauk ir nepriekaištauk.

30. Jun 2014, 12:07 Milanosmama

Todėl, kad žmogus ne robotas-jo pielgiai galų keistis, kaip ir nuomonė.
O dėl ydų tai jos neišlenda, jas tik pradadame pastebėti. Pastebėkit vieną dalyką apsidairę: laimingas žmogus nebūna bambantis ir piktas jis pastebi tik gerus dalykus. Mes esam tai ką mes galvojam apie kitus. Jei žmogus yra pavargęs, jis jaučiasi nesuprastas, irzlus ir piktas. Kai žmogus taip jaučiasi greičiausiai apkinkoje jis pastebės negatyvius dalykus.

30. Jun 2014, 12:01 Goda_Mamyciuklubas.lt

Aš nežinau čia matyt nuo šeimos priklauso, ir nuo šeimos kurioje augai.
Mane vyras pirmą kartą gal prieš mėnesi pavadino " mama". Man ausį labai rėžė 😀))

30. Jun 2014, 11:58 Eglė Mamyciuklubas.lt

Jaunos mamos ir poros visai kitaip žiūri į vaikų auginimą nei vyresnės. Vyresnių požiūris, kad moteris turi būt superherojšs, laikantis visus tris namų kampus: namai, vyras, vaikai ir dar nepamiršt savęs.
Jaunos poros labiau tėvystę suvokia kaip dviejų žmonių darbą ir bendradarbiavimą. Mamos jaučiasi kaltos ne tiek dėl vyrui skiriamo mažesniodėmesio kiekio, kiek apskritai dėl savo savijautos. Reklamose nerodo piktų, suirzusių, bambančių mamų. Visos jos pasitempusios ir labai laimingos, o juk dažnai nuovargis ir neleidžia pajust tos motinystės laimės.
Ar pūra skirsis ar ne, vaikas neįtakoja, jis tik pagreitina procesą. Čia tokia mano nuomonė.

1 2