Moliūgų keksas

Moliūgų keksas

15. Nov 2021, 00:34 jaldija jaldija

Moliūginis keksas
Gamindama mūsų mėgstamus moliūginius saldainius, prisipjausčiau per daug moliūgo, todėl dalį paruoštų moliūgų, kurie netilpo į džiovyklę teko sublenderiuoti ir pasigaminti tyrę.  Tada jau paieškojau internete pyrago recepto, kur galėčiau ją panaudoti.
Nusprendžiau iškepti moliūginį keksą. Tikrai gavosi labai skanus, drėgnas, purus pyragas.
Prireikė:
450 g. miltų
400 moliūgų tyrės
6 kiaušinių
200g. kambario temperatūros sviesto
200 g. cukraus
2 arbatinių šaukštelių vanilino cukraus
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos.
Sviestą ištrinti su cukrumi, po vieną mušti kiaušinius, supilti moliūgų tyrę, po truputį įmaišyti miltus (sumaišytus su kepimo milteliais).
Kepti apie valandą orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Atvėsinti išėmus iš formos, padėjus i ant grotelių.
Pačią  tyrę galima pasigaminti keliais būdais. Supjaustytus moliūgus kepti orkaitėje, suminkštėjusius sublenderiuoti. Arba virti puode, apvirtus sublenderiuoti. Mano tyrė turėjo jau šiek tiek saldoką skonį, nes moliūgų gabalėliai virti susidariusiose moliūgų sultyse su šiek tiek cukraus. Dėl tos priežasties dėjau per pus mažiau cukraus.



Skanaus.

Gintarep Gintarep 16. Nov 2021, 19:29

Kaip skaniai atrodo ?