Moliūgėlio sausainiai

Moliūgėlio sausainiai

28. Oct 2021, 14:43 raganeleskisenele raganeleskisenele

Kažkur giliai mano mintyse jau gyvena Kalėdų dvasia. Į skaitomų knygų krūvelės viršų „užkopė“ keli dar pavasarį pirkti kalėdinai romanai, su Jonyte prisirinkome dailių kankorėžiukų Advento vainikui, o elektroninėse parduotuvėse pasižvalgėme po nedūžtančių eglutės žaisliukų kolekciją. Nors dėžutėje „vasaros miegu miega“ kelios dešimtys senovinių stiklinukų, pagalvojome, kad reikia suteikti jiems progą sulaukti kitų metų, kai mažoji mūsų namų gyventoja bus atsargesnė ir gebės pasidžiaugti močiučių išsaugotu grožiu. Tad taip neakivaizdžiai ruošiamės žiemai.

O kol kas ... kepame rudeniškus ir nuodėmingai saldžius sausainius. Su moliūgais ir šokolado gabaliukais. Jie puikiai tinka prie karštos mėtų arbatos, šalto pieno, lyjant lietui ir siaunčiant vėjui, švenčiant Helovyną arba visai be progos.

Jei norite paragauti ir Jūs, reikės sugaišti šiek tiek laiko. Gaminant su dvimečiais, jo reikės dar daugiau. Bet patirtos geros emocijos ir rezultatas viską atperka.

Pradedame nuo moliūgo valymo ir lupimo darbų. Jau švarų ir besėklį moliūgą (450 gr) sutarkuojame bulvių tarka. Į tarkius pilame 2/3 stiklinės cukraus ir 0,5 stiklinės aliejaus, mušame kiaušinį ir viską išmaišome. Tada beriame 2 stiklines kvietinių miltų, 2 šaukštelius kepimo miltelių, šaukštelį grietine prigesintos sodos, šaukštelį cinamono. Belieka susmulkinti 100 gramų mėgstamo šokolado ir juo papildyti tešlą. Ji turėtų būti ne itin tiršta, grietinės konsistencijos. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir ant jo dedame po šaukštelį tešlos. Šitą darbą galima patikėti ir vaikams. Tarp sausainių reikia palikti nemažus tarpelius, nes tešla kepdama plėsis. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10-15 min. Atvėsiname ant grotelių ir skanaujame!