Mokomės pažinti metų laikus: gamtos metų ratas

Mokomės pažinti metų laikus: gamtos metų ratas

16. Apr 2020, 21:44 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Viskas labai paprasta. Taip pat, kaip mokytis valandų. Tik vietoj valandų metų laikai: 12 mėnesių ir keturi sezonai. Pats laikrodžio principas čia  labai tinka, nes primena, kad viskas kartojasi ir eina ratu. Na gerai, čia man paprasta, vaikams reikia pasukti galvas, bet smagu visiems!

Sunkiausia buvo sugalvoti asociacijas, ką būtent pavaizduoti kiekviename mėnesyje.

Tarkim, pavasaris man asocijuojasi su pirmais žiedais,  su žalia spalva, su Velykom, su grįžtančiais paukščiais... vaikas turi kai kokių savų asociacijų. Taigi, kuriam pavasario mėnesiui piešim gėlytes?  O ką tada piešime vasara? Žodžiu, kiekvienam metų laikui, kiekvienam mėnesiui teko pasukti galvą, kas gi tinka labiau.

 Klausimų nekėlė tok gruodis - juk Kalėdos! Piešiau Kalėdų senelį. Galima buvo piešti ir nykštuką, ir eglutę, ir žaisliuką, ir dovaną. Dar lengvai piešėsi lapkritis. Nes tai ne tik klevo lapai, tai ir vyresniojo sūnaus gimtadienis. 

O šiaip, konsultavausi, ką jis galvoja apie kiekvieną mėnesį, pasakojau, kas tada būna. Pasakojau turbūt per daug, nes man vaikas pareiškė: "mam, ilgai tu dar?" Žodžiu, pabaigiau piešti jau su savo asmenine fantazija ir nelabai vykusio dailininko rankomis :)

Tokiam "laikrodukui" reikės spalvoto kartono, spalvotų markerių ir fantazijos. Strėlytę tvirtinau su floristine vielute.

Smagu tai, kad čia tikrai galima prisigalvoti, ko tik nori, padaryti kalendorių standartinį, piešiant visiems nuspėjamus simbolius, o galima jį padaryti labai asmeninį, tik su šeimos nariams žinomomis reikšmėmis.

Gavosi visai smagus metų ratas :)

Susidomėjo net mažasi brolis :)