MOKOMĖS DRAUGAUTI. Bendravimas nelankant darželio.

MOKOMĖS DRAUGAUTI. Bendravimas nelankant darželio.

23. Oct 2016, 12:42 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Sveikos :)

Šią savaitę nusprendžiau trumpai parašyti šia tema, nes Jaunius Ąžuolas iš šio blogo trijulės vienintelis nelanko darželio. O štai Gundė ir Urtė jau kiekvieną rytą keliauja į savo darželių grupes.
Mes su vyru nusprendėme, kad esant galimybėms mūsų vaikui bus geriausia savo namuose su tėvais. Tad viską pasvėrę taip ir padarėm - į darželį neleidom.
Esu ne kartą girdėjusi, kad darželis yra geriausia vieta socializuotis (labai keistas žodis :D), išmokti dainelių, darbelių ir panašiai. Vaikai ten randa draugijos, žaidžia...tad kaip gi be jo?

Namuose turime daug instrumentų tad drauge grojame, padainuojame, šokame...Itin daug skaitome, tai yra labai svarbu mūsų šeimoje.Susigalvojame ir įvairiausios veiklos kieme :)

Netrūksta ir pamokų - dabar jis labai susidomėjęs raidėmis ir skaičiais, tad džiaugiuosi, kad galiu dėmesį nukreipti tuo metu jam įdomia kryptimi.
Kasdien drauge tvarkomės, gaminame pietus, tad formuojame ir tokius buitinius įgūdžius.
Vaikų draugijos ieškome labai įvairiai ir sėkmingai. Dažnai keliaujame į svečius ar ką nors kviečiamės pas save, be to turime smagių kaimynų, su kuriais susitinkam vos tik nusileidus aukštu žemiau :D

20161023124139-21376.jpg
- Keliaujame į žaidimų kambarius, kad ir valandai....ten sūnus sutinka daug naujų ir nepažįstamų vaikų, mokosi su jais žaisti.
- Vaikštome į įvairius renginius ir net nebūtinai skirtus vaikams. Daug įdomių veiklų organizuoja bibliotekos, amatų centrai, muziejai. Dažnai jie skirti vaikams arba visai šeimai, ten vaikai lavėja visapusiškai. O renginiuose suaugusiems sūnus mato tai, kuo gyvena tėveliai (dažniausiai tai įvairūs literatūtiniai renginiai ir pan.), o ir ten po visko sutinka sau kompanijos :)
- Dar neišmėginome, bet ketiname eiti į teatrą, nusimato ir smagus koncertas.
20161023124052-12143.jpg
Tai štai visaip taip ir bandome pakeisti darželį. O svarbiausia, kad dažniausiai būname visi kartu, tad nauda dviguba :) O kai pagalvoji, gal ne mes turime keisti darželį, o darželis visa tai keičia kitiems vaikams?
Kad ir kaip ten bebūtų, su darželiu ar be jo, vaikai auga laimingi ir mokosi draugauti. Vieni bendravimo įgūdžius formuoja vaikų grupėje, kiti vaikai visai kitokiais būdais. Tikriausiai daug lemia ir asmeninės savybės, o kaip geriausia tikriausiai jaučia tik tėvai :)

Sėkmės visiems darželinukams ir naminukams :)

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 24. Oct 2016, 13:24

Kaip smagu sulaukti bendraminčių! Ačiū, kad parašėte 😀
Floryte, tikrai gaila, kad taip dukrytė serga po darželio, kiek matau aplink, tsi daugeliui tai yra problema ☹
Vytulka, man irgi dar toks mažas atrodo, nors kiti tokie jau pilnu tempu į darželius eina. O man kažkas neįmanomo atrodo 😃

floryte floryte 23. Oct 2016, 22:06

Pritariu, jog jeigu turite galimybę, bent iki trejų metų vaiko į darželį geriau nevesti. Mūsų dukrytė pradėjo eiti į darželį 2 m ir 4 mėn, tai ištisai sirgo. Ir ne ji viena, sirgo visa jos grupė. Ir ne šiaip kokiais lengvais paslogavimais, bet bronchitu, vėjaraupiais, Roto virusu ir dar bala žino kuo, kad be antibiotikų ir net ligoninės neapsieidavom. Manau, verta pasaugoti mažiuliukus nuo tokių baisybių ilgesnį laiką, nes kol maniškė buvo namie, buvo sveikuoliukė😀. Socializacijai darželyje, manau, ne per vėlai kad ir 4-5 metai. O jei mamytė, kaip Raudonas balionėlis, tiek daug užsiima su vaikučiu, tai ar geriau vaikučiui begali būti?!👍😉

Vytulka Vytulka 23. Oct 2016, 18:37

Aš ir džisugiuosi, kad dar galiu namie su vaiku pabūti, man dar toks mažytis atrodo 😀

Na, mes irgi panašios nuomonės, jei užsiimi, tai nėra kur skubėti....tik, kad dauguma vistiek 2 metų veda, nes reikia į darbus grįžti, kitaip neišeina, kad ir kaip norėtum. Tai mes džiaugiamės ir labai vertinam tą laiką, kad galim dar visi kartu pabūti 😀

Sonrisita Sonrisita 23. Oct 2016, 15:19

Šauniai laiką leidžiate 😀
Mano tetos nuomone (darželio direktorės), vaikui iki 3 m darželis tikrai nėra būtinas, jei su juo užsiima mama, jei neužsiiminėja - tada geriau vesti 😀