MK staigmena. Ačiū už nuostabią dovaną!

MK staigmena. Ačiū už nuostabią dovaną!

11. Nov 2019, 23:04 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Iš pradžių juokinga istorija: skambina kurjeris:
"Pusvalandžio bėgyje būsite namie? Turiu jums siuntinį". 
"Būsiu". Ir galvoju, nieko nepirkau. Gal vyras ką užsakė..

Laukiu, laukiu. Kurjerio nėr. Man jau reikia vaikus pietų miego guldyt. Ir staiga vyresnysis sako, kad kažkas beldžia į duris. Atidarau, stovi kurjeris. Duoda siuntinį. Pasirašau. Paskui galvoju, tai kurjerių tarnyba tai kita. Ne ta, iš kurios skambino. Dėžutėje grožio produktai, kurių nei pirkau, nei kur laimėjau ?Nieko nesupratus einu migdyt vaikus. Vienas užmigo, kitas blūdija. Skambutis į duris. Atidarau. Vėl kurjeris, šį kartą "TAS". Išpakuoju siuntinį, o tai tau! MK ir www.ekogrožis.lt dovana! Žodžiu, mini Kalėdos :)
Taigi, pirmiausia, ką padariau, tai apsilankiau eko grožio puslapyje. Kiek ten visokių gerų dalykėlių: ir vaikams, ir mamoms, ir visai šeimai! Tiek daug idėjų šventėms kilo!
Bet pirmiausia, skaitau apie gautas dovanas!


Mangų sviestas


Kažkada esu pirkusi visokių sviestų ir aliejų naminei kosmetikai, bet niekada nesirinkdavau mangų sviesto. O be reikalo! Tiek daug įdomaus apie jį sužinojau.
Šis mangų sviestas iš Dominykos respublikos gaminamas tradiciniu būdu,  sėklų branduolius spaudžiant paprastais mechaniniais presais.Tai gana brangus aliejus, nes išgaunama labai nedaug: branduolyje aliejaus yra tik 6-13%.


Jame gausu Vitamino E, fitosterolių ir fosfolipidų, kurie yra labai reikalingi odos atstatymui bei apsaugai. Todėl jis minkština, švelnina ir pamaitina net labai sausą, šiurkščoą odą. Be to, saugo ją nuo senėjimo. Taip pat jis tinka po saulės ar soliariumo, nes mažina diskomfortą smarkiai nudegus saulėje. Jis efektyviai drėkina odą, gydo smulkius pažeidimus, bėrimus, skatina sveikų odos ląstelių augimą, mažina raukšleles. Maža to, jis tinka ir šaltukui paspaudus, nes padeda atstatyti nušalusią odą. Taip pat jis gydo egzemos bei dermatito pažeistą odą, vadinasi tinka visai mūsų šeimai!
Beje, jis net malšina niežulį įkandus vabzdžiams.
Mangų sviestas mažina ir raumenų nuovargį, skausmus, įtampą po sunkios darbo dienos ar treniruočių, tad puikiai tinka masažams
Maža to, jis dar ir plaukams tinka. Jis drėkina ir atstato plaukus, padaro juos švelnesnius.
Internete radau daug įvairių kaukių plaukams ir odai receptų su mangų sviestu.
Odai tiesiog pasigaminau kaukę su mangų sviestu ir kokosų aliejumi.


O va plaukams galima maišyti mangų sviestą su kokosų aliejumi, kanapių aliejumi bei vitaminu e. Dar galima įlašinti mėgstamo eterinio aliejaus. Bet galima naudoti ir gryną mangų sviestą. Ką ir padariau. Jį tereikia lengvai įšukuoti į plaukus, uždengti galvą kepuraite ir pabūti apie valandą. Jau po pirmo karto plaukai švelnūs, purūs, net, sakyčiau, tokie birūs. Kvapo mangų sviestas neturi jokio. Toks visiškai neutralus aliejinis dvelksmas.


Dabar dar planuoju prisiminti kosmetikos gaminimo pagrindus ir pasigaminti lūpų vazeliną.  Tam reikia sumaišyti mangų sviestą su kokosų aliejumi, įlašinti vitamino e ( jis veikia kaip natūralus konservantas), ir įdėti šiek tiek bičių vaško. Galima įlašinti ir mėgstamo kvapo kvapiųjų aliejų. Eteriniai čia netiks, nes gali sukelti alerginę reakciją. O jei jau labai pasistengus, galima įdėti net specialių kosmetikai skirtų dažų, kad vazelinas įgautų švelnų atspalvį.
Tai toks gėris tas mangų sviestas. Begalė panaudojimo būdų!


Antra dovanėlė buvo lyginamasis kremas biustui BIO INNOVATION.

 Pirmiausia, atkreipiau dėmesį, kad jis patvirtintas „COSMOS ORGANIC“  „ECOCERT GREENLIFE“ pagal „COSMOS“ nuorodų sistemą, o tai garantuoja išskirtinę kokybę:  25% visų sudedamųjų dalių užauginta ekologiniuose ūkiuose;
Net 99% visų sudedamųjų dalių yra natūralios;
Sudėtyje yra taukmedžių sveisto, makadamijų, kininių simisodijų ir argano aliejų. Taip pat rožių žiedų hidroliato ir hialurono miltelių. Visa tai minkština odą, padaro ją švelnesnę, lygesnę, turi stangrinamąjį poveikį, apsaugo nuo saulės spindulių bei išlaiko odos drėgmę. O dar ten yra toks įdomus dalykas kaip "Kalpariane™", kuris suteikia odai stangrumą ir elastingumą. Turi tempiamąjį poveikį ir apsaugo skaidulas.
Kvapas priminė žolių, gaivos ir gal net kiek ryto rasos, raisto kvapą. Tepiausi ir prisiminiau "Meistrą ir Margaritą", kai Margarita tepėsi velnišku kremu, nuo kurio dingo raukšlės, apėmė džiaugsmas ir kūnas prarado svorį. Toks raganiškas efektas juk būtų visai ne pro šalį, ar ne?

Kremas labai malonios tekstūros, lengvai susigeria. Oda atrodo minkšta, švelni, nepraradusi drėgmės. Tepu kelias dienas, tai nežinau, kokio poveikio tikėtis, bet labai patinka, kad netempia odos. Turiu labai sausą odą, tad tai dažna problema.
Labai ačių MK ir ekogrožis.lt už puikią staigmeną - dovaną! Jau seniai žaviuosi natūralia kosmetika,   nes jei norime tausoti gamtą, turime tausoti ir save.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 11. Nov 2019, 23:51

Kas nutinka, kai rašau blogus naktimis, o gi priveliu klaidų... na kad ir ačių... ???‍♀️