Miško turtų pažintinis takas

Miško turtų pažintinis takas

08. Jun 2020, 09:06 Gintarep Gintarep

Dalyvauk projekte VASAROS GIDAS 2020!

Miško turtų pažintinis kelias yra šalia Vilniaus,

Karužiškių g. 2, Karužiškės, Vilniaus r.

  • Tako ilgis 1.1 km , su vaikišku vežimėliu nėra pritaikytas, bet jei labai norėtųsi įmanoma, bet informacinių lentelių ne visas bus įmanoma perskaityti.
  • Tinka su vaikais ir augintiniais.
  • Kaip atvykti: Vykstant iš Vilnius važiuoti Vilnius–Juodšiliai-Valčiūnai–Parudaminys–Terešiškės keliu (nr. 5203). Už Terešiškių sukite į kairę prie didelės medinės nuorodos "Parudaminos girininkija".
  • 54.483199, 25.270424
  • Tai – per mišką vedantis natūralios dangos takelis, todėl aukštakulniai šiame take nepageidaujami, apranga turėtų būti pritaikyta, lyg eitume grybauti. Takas įrengtas siekiant supažindinti miško lankytojus ne su įspūdingais gamtos paminklais, o įprastais miške sutinkamais medžiais, krūmais, puskrūmiais ir kitais augalais, pagrindiniais miško priežiūros ir apsaugos darbais siekiant natūralioje aplinkoje atskleisti vietovės gamtinę įvairovę bei leisti pajusti jos darną, ugdyti žmonių aplinkosauginį mąstymą. Take išdėstytos informacinės lentelės, kurios supažindina su miško gyvūnais, medžių ir miško nauda žmonėms bei jų gydomosiomis savybėmis, moko, kaip nepaklysti miške. Perskaitėme, kad lankytojai  laukiami  girininkijos kieme įrengtame gyvajame kampelyje, kur aptvaruose ir voljeruose gyvena danieliai, muflonai, ilgasnukiai ir paprastieji meškėnai bei fazanai, bet mums nei karto dar neteko pakliūti, vis rasdavome užrakintus vartus, matyt dėl to, kad nuvykdavome po nuotolinio darbo ir pamokų arba savaitgalį.
  • Iš viso pažintiniame take įrengti 7 stendai,
  • 71 informacinė lentelė, 2 skulptūros, pavėsinė, laužavietė.                         Mes vežamės savo maistą, tai dieviname tokius grožius, o juo labiau, kad po vaikščiojimo gamtoje, viskas pasidaro nerealiai skanu.
jaldija jaldija 08. Jun 2020, 21:27

Puikii. Mums patinka tokie pasivaikščiojimai, praturtinti ir paįvairinti nauja informacija.
Visai neseniai kalbėjome kaip būtų puiku pažinot visus augalus, gyvūnus ir paukščius :-)