Misija: vaikų kambariai :)

Misija: vaikų kambariai :)

13. Jun 2019, 17:04 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Sveikos,

tikriausiai daugumai jau teko ar dar teks įrenginėti vaikų kambarius. Kurį laiką svarsčiau, svajonėse dėliojau kaip tie kambariai turėtų atrodyti. Tada stabdžiau save ir maniau viską diktuos vaikai. Bet galiausiai supratau, kad geriausia kurti drauge.

Pati pradėjau skaityti įvairias interjero specialistų, psichologų rekomendacijas, prisiminiau paskaitas apie tinkamą ir saugią vaiko mokymosi erdvę, išsiklausinėjau ko norėtų patys vaikai ir štai po truputį viską dėliojamės. Iki pabaigos dar turime ką veikti, bet pagrindai jau padėti. Tad pradžioj noriu su jumis pasidalinti bendrais patarimais, kurie man pasirodė patys svarbiausi. Tad pradžiai apie kambarius ir spalvas...

Ne sykį teko susidurti su nuomone, kad  esant galimybei reikėtų atskirti vaikų žaidimo ir miego kambarius. Paaiškinimas labai paprastas...Atėjus miego metui vaikui kur kas sunkiau nurimti kai aplink mato visus savo žaislus, kurie tampa aštriais dirgikliais.
Apskritai miego aplinka turėtų būti rami, kiek slopinanti. Čia turėtų dominuoti ramios spalvos, būti viso kambario ir minimalus apšvietimas (naktinė lempa ar kažkas panašaus). Na, o žaismingumą sukurs vaikams patinkanti patalynė, keli paveikslai ar kitoks ramus sienų dekoras.
Na, o štai žaidimų kambarys taipogi turėtų būti ramių tonų, bet čia daug spalvų įneša knygos, žaislai, mokomieji plakatai, vaikų piešinių parodėlė ir kiti su dienos linksmybėmis susiję daiktai.

Mes vaikams galime paskirti 2 kambarius, tad juos ir atskyrėme. Turime žaidimų kambarį ir vaikų miegamąjį. Šis sprendimas pasiteisino visu 100%. Vaikai turi erdvę kurioje gali žaisti, o jei kuriam nesinori, tai turi kur nueiti pailsėti, ramiai pavartyti knygą ar tiesiog pagulėti. Be to labai didelis pliusas, kad pavargus ir patingėjus tvarkytis žaislus, miegoti vistiek nueinama tvarkingoje aplinkoje :)

Toliau ir detaliau, o ir su mūsų pasirinkimua papasakosiu kitame bloge, tikiuosi jie man padės greičiau ir iki galo įrengti abu kambarius :)