Minkšta karamelė

Minkšta karamelė

11. Apr 14:48 Mamatest Mamatest

Receptas tiems, kas mėgsta saldžiai ir kas nesibodi terliotis. Nes karamelė tąsus daiktas :)

Reikės:

150g medaus

375g Rudo cukranendrių cukraus

20g sviesto

220g sojos kremo.

Atvirai, nežinau, kas yra sojos kremas, tad pakečiau jį grietinėle. Ar dėl to, ar šiaip taip ir turi būti, bet karameliniai saldainukai sunkiai laiko formą ir net šaldytuve tyžta. Tad visgi rekomenduoju paieškoti to kremo, arba rinktis kuo riebesnę grietinėlę. Imu svarstyti net įdėti šiek tiek želatinos. Bet kuriui atveju, skonis tikrai nenukenčia ur patiks visiems smaližiams.

Gaminimo procesas nėra labai sunkus.

Į didelį puodą sudedame visus komponentus, išskyrus grietinėlę ir kaitiname tol, kol masė taps vienalytė. Cukrus ištirps ir gražiai kunkuliuos. Jei turite termometrą, masė turi būti 175°C.

Užviriname grietinėlę. Nuimame karamelę nuo ugnies ir greitai maišydami supilame užvirintą grietinėlę.

Gerai išmaišome, gražiname ant ugnies ir užviriname iki 125°C. Na tiesiog truputį pakaitiname, kol predės burbuliuoti, jei neturite termometro.

Supilame į kvadratinę ar stačiakampę formą ir dvylikai valandų paliekame šaldytuve stingti. 

Paskui supjaustome kvadratėliais ir kaip saldainius išdeliojame ant kepimo popieriaus lapelių.

Laikyti šaldytuve tokią karamelę galima iki dviejų savaičių.

P.S. į pakaitintą masę galima įberti truputį druskos. Gausis sūri karamelė, šiek tiek numuš saldumą.

 

Mamatest Mamatest 11. Apr 14:52

Labai atsiprašau už keletą klaidelių, kurių nepastebėjau 🙈 gražių visiems švenčių 🐰